Ruski rulet hrvatskim oružjem

Darko Grabovac
Ruski rulet hrvatskim oružjem

Da politička licemjernost nema granica, to je odavno poznato, a potvrda tih i takvih odnosa svakodnevno ispliva na površinu sa novim dokazima. Postoje narodi kojima su čast i ponos iznad svega, a veliki je broj i onih koji sa neskrivenom dvoličnošću kreiraju i vuku svoje poteze kako na unutrašnjem tako i na globalnom nivou.

Zapad, koji predvode SAD i najveći svjetski licemjeri Englezi, samouvjereno gazi svjetski pravni poredak i postavlja neka svoja pravila koja potom nameće drugima. Međutim, ne treba trošiti riječi na ono što je opštepoznato, već na ono što izlazi iz sjene i zaprepasti običan narod.  

Mnoge je iznenadilo kada je prije nekoliko dana ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu izvršio inspekciju od Ukrajinaca zarobljenog naoružanja, opreme i tehnike.

Njega je naročito zainteresovao zarobljeni bacač granata RBG-6 za koji je upitao da li je to oružje proizvedeno u Hrvatskoj. Na to je od oficira ruske vojske dobio pozitivan odgovor.

Hrvatska je u sklopu donacije vojne pomoći Ukrajini poslala pomenute bacače granata čiji je domet 400 metara. Inače, bacač koristi granate kalibra 40 milimetara i to u nekoliko verzija i varijacija za različite namjene. Tako se Moskvi obilo o glavu to što je naoružavala Zagreb početkom devedesetih godina, kada je na snazi bio embargo na uvoz naoružanja u Hrvatsku. Veliki dio te vojne opreme korišćen je za etničko čišćenje Srba iz Republike Srpske Krajine.

A informaciju da je Rusija bila jedan od najvećih dobavljača oružja za Hrvatsku svojevremeno je potvrdio trgovac vojnom opremom Marin Tomulić. Kako su se hrvatski mediji svojevremeno hvalili, on je svojim svjedočenjem razbio mit o Rusima kao neprijateljima Hrvata.

“Rusija je bila naš prijatelj i saveznik u nabavci naoružanja početkom devedesetih. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtjev Francuske. Ja sam tome svjedok. A uvijek se smatralo da su Rusi bili i ostali saveznici Srba. Ali za vrijeme domovinskog rata naoružavali su nas, a ne Srbe”, bio je jasan Tomulić.

I tako je krug zatvoren. Rusi su naoružavali Hrvate, a ovi sa svojim NATO partnerima Ukrajince koji ratuju protiv Rusa. Da se samo zna, radi reda i ravnanja. Ruski rulet se igra hrvatskim naoružanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bumerang
Bumerang
Pendrek demokratija
Pendrek demokratija
Podle komšije
Podle komšije
Opstanak
Opstanak
Slavim, dakle postojim
Slavim, dakle postojim
Svadba sa etiketom
Svadba sa etiketom
Farsa
Farsa
Službenici podbacili
Službenici podbacili
Pomozi ako možeš
Pomozi ako možeš
Šest minuta
Šest minuta
Bijedne plate
Bijedne plate
Rekorderi
Rekorderi
Srbima april crn
Srbima april crn
Sipaj za cvaju
Sipaj za cvaju
Zukanove šale
Zukanove šale
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana