Правила кориштења

Коришћењем било ког дјела портала glassrpske.com.цом и свих његових дијелова АД “Глас Српске” Бања Лука, (у наставку само glassrpske.com), аутоматски прихватате сва актуелна правила коришћења.

Корисници су дужни да редовно читају правила коришћења, те се сматра да су корисници континуираним коришћењем портала glassrpske.com или било којег његовог дјела, у сваком тренутку упознати с актуелним правилима коришћења, те да су их разумјели у цјелости.

Ниједан дио портала glassrpske.com не смије се користити у незаконите сврхе као и за промовисање истих.

Портал glassrpske.com

АД “Глас Српске” Бања Лука посјетиоцима у доброј намјери обезбјеђује коришћење садржаја портала glassrpske.com. Сви посјетиоци имају право да бесплатно користе садржаје портала glassrpske.com, уколико не крше правила коришћења.

Портал glassrpske.com састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја, садржаја креираних од стране посјетилаца и линкова на спољне странице.

Портал glassrpske.com садржаје објављује у доброј намјери. Све садржаје портала glassrpske.com користите на властиту одговорност и glassrpske.com се не може сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем.

Приступ порталу glassrpske.com и свим његовим садржајима дозвољен је особама било ког узраста.

Ауторска права

Портал glassrpske.com полаже ауторска права на све властите садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код). Неовлашћено коришћење било ког дјела саџаја портала сматра се кршењем ауторских права портала glassrpske.com и подложно је тужби.

Неовлашћено коришћење било ког дјела портала без дозволе власника ауторских права (glassrpske.com, партнери, корисници...) сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.

Уколико сматрате да су glassrpske.com повриједила ваша ауторска права, случај ће бити одмах размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

Линкови на спољне странице

Портал glassrpske.com садржи линкове на web странице изван властитог портала.

Портал glassrpske.com линкове објављује у доброј намјери и не могу се сматрати одговорним за садржаје изван портала.

Спољни сарадници

Портал glassrpske.com штити приватност корисника у највећој могућој мјери. glassrpske.com се обавезује да ће у доброј намјери користити податке добијене од корисника током коришћења портала, те да приватне податке неће дистрибуирати, нити продавати трећој страни, осим уз дозволу корисника.

glassrpske.com могу у складу са законом прикупљати одређене податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунару и подаци о Интернет провајдеру) или податке унешене у поступку регистрације. Ове податке glassrpske.com користи како би имао информације о корисницима који га користе, те на тај начин побољшао портал и његове садржаје додатно усмјерио и прилагодио публици која га посјећује. На основу тих података сазнајемо који су садржаји најпопуларнији међу којом публиком.

glassrpske.com обавезује се да прикупљене приватне податке, попут е-mail адресе, имена и презимена, неће без дозволе сваког појединачног корисника продавати, нити дистрибуирати, осим демографских података за групу корисника без одавања приватних података. glassrpske.com се обавезује да ће чувати приватност корисника портала, осим у случају тешког кршења правила glassrpske.com портала или незаконитих активности корисника.

Слање фотографија и информација

Web сајт glassrpske.com омогућава посјетиоцима да пошаљу своје фотографије и информације. То не значи да се објављују све фотографије и садржај које посјетиоци пошаљу већ само оне које редакција Гласа Српске одабере. Због великог броја фотографија и информација које свакодневно добијамо као и због различитог квалитета и актуелности, web сајт glassrpske.com има право необјављивања фотографија и садржаја без било каквог додатног објашњења разлога необјављивања. Такође вас молимо да нам накнадно не шаљете мејлове са захтјевима за образложење јер физички нисмо у могућности да одговоримо на ту врсту питања.

Аутори чије фотографије и садржај буде објављен биће потписани онако како су назначили у поруци али неће бити обавијештени о постављању.

Због немогућности провјере аутентичности аутора фотографије и садржаја, Web сајт glassrpske.com.цом као ни АД “Глас Српске” Бања Лука не може да одговара за вјеродостојност аутора фотографија и садржаја као ни због евентуалног било каквог кршења ауторских права на фотографије и садржај. Сва одговорност припада искључиво ауторима или онима који су послали фотографије или информације. Фотографије и информације постављамо са добром намјером и са претпоставком да су они који шаљу и стварни аутори.

У случају да примијетите фотографију или информацију за коју знате да је заштићена ауторским правом или да је аутор фотографије или садржаја погрешно потписан, молимо вас да нам се јавите на адресу [email protected] како би предузели неопходне кораке у исправљању грешке.

АД “Глас Српске” Бања Лука не постаје власник објављених фотографија и садржаја, али задржава право коришћења фотографија и информација у својим осталим издањима.

YouTube и остали видео сервиси

Портал glassrpske.com објављује видео фајлове који су лоцирани на серверима YouTube.com и серверима осталих видео сервиса.

Видео фајлови постављени су по аутоматизму YouTube софтвера на који glassrpske.com нема нити може имати утицаја. Самим тим glassrpske.com није одговоран за садржаје ових видео фајлова.

Андроид апликација и остале апликације за мобилне уређаје

Портал glassrpske.com објављују свој садржај и на мобилним уређајима преко апликација намјењеним за такав облик дистрибуције.

Сва правила која су наведена за портал важе и за мобилне апликације.

Модификовање и промјене правила

Портал glassrpske.com задржава право да без најаве повремено промијени или модификује правила. О важним промјенама и допунама glassrpske.com може обавијестити кориснике путем е-mailа или објављивањем на порталу.

Коришћењем било ког садржаја на порталу glassrpske.com сматра се да сте упознати са најновијим правилима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана