Zukanove šale

Marijana Miljić Bjelovuk
Zukanove šale

Pojedini bošnjački političari ne prestaju sa iznošenjem raznih dezinformacija.

U tome svakako, posebno u posljednje vrijeme, prednjači ministar odbrane BiH Zukan Helez. Naravno, ne treba zanemariti ni njegove ranije informacije, odnosno dezinformacije koje je objelodanio u  javnosti. Tako je u novembru prošle godine ni manje ni više nego “otkrio” vojne kampove za obuku u Republici Srpskoj i to precizirao da se nalaze u Milićima i na području Rogatice. Koliko se zanio u toj priči, pokazuje i to što je najavljivao i slike koje će sve te njegove zamisli potkrijepiti. Naravno, od svega nije bilo ništa. Sve je to bila samo još jedna njegova želja, zamisao ili ipak nešto treće.

Nije mu dugo trebalo da objelodani nove želje i ispriča neke nove viceve. Gdje ih samo smišlja, samo on zna?! Sada je otišao korak dalje. Od najavljenih dronova kamikaza prebacio se na NATO. Nego, da se posjetimo njegove izjave od 12. marta ove godine. Tada je rekao da kreće, i to za tačno 15 dana, proizvodnja dronova samoubica. Prošao je taj rok i kao što je očekivano, ništa se nije desilo. Helezove dronove kamikaze niko više ne spominje, pa ni on sam.

Sada se prebacio na NATO. Napreduje. Najnovije želje izašle su izvan granica zemlje. Svaka čast. Ali sudbina im je ista kao i ovim prethodnim. Jer nema ništa od njegove želje da BiH postane članica Alijanse sve dok je Republike Srpske i srpskog naroda. Stav republičkih zvaničnika o tom pitanju je i više nego jasan. Zapamtili su ga svi. Osim, očigledno,  Heleza koji bi jednom zasvagda trebalo da prihvati da je Republika samo za saradnju sa NATO-om, a ni za kakvo članstvo. Dakle, samo saradnja je moguća, a nikakvo članstvo u NATO-u.   

Uporedo sa Helezom iste želje propovijeda i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, jer je pozvao NATO da uputi BiH poziv za članstvo, ali i da se vrati u vojne baze u zemlji. I on zaboravlja gdje je i šta je. Očigledno je umislio da je iznad svih i da sam donosi odluke, odnosno da se samo on pita. Nema sumnje da je on miljama daleko od toga. Trebalo bi da se probudi iz sna koji sniva i otrijezni jednom zasvagda. Svakome je jasno da od njegovih maštarija nema ništa, pa i njemu samom. I kada to prihvati, nema sumnje da će građanima ove zemlje plasirati neke nove šale i viceve.

Očigledno da Helez, ali i Bećirović i više nego često obilježavaju Međunarodni dan šale, 1. april. Zanijeli se pa ne prestaju. Zaboravili da je samo jednom godišnje. Po svemu sudeći, umislili su da su komičari, a ne izabrani funkcioneri koji bi trebalo da rade za građane, a ne da zbijaju kojekakve šale i pričaju uprazno. Ali od političara ove i ovakve zemlje ništa drugo ne možemo ni da očekujemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zarđali katanac
Zarđali katanac
Direktorske plate
Direktorske plate
Bumerang
Bumerang
Pendrek demokratija
Pendrek demokratija
Podle komšije
Podle komšije
Opstanak
Opstanak
Slavim, dakle postojim
Slavim, dakle postojim
Svadba sa etiketom
Svadba sa etiketom
Farsa
Farsa
Službenici podbacili
Službenici podbacili
Pomozi ako možeš
Pomozi ako možeš
Šest minuta
Šest minuta
Bijedne plate
Bijedne plate
Rekorderi
Rekorderi
Srbima april crn
Srbima april crn
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana