Зуканове шале

Маријана Миљић Бјеловук
Зуканове шале

Поједини бошњачки политичари не престају са изношењем разних дезинформација.

У томе свакако, посебно у посљедње вријеме, предњачи министар одбране БиХ Зукан Хелез. Наравно, не треба занемарити ни његове раније информације, односно дезинформације које је објелоданио у  јавности. Тако је у новембру прошле године ни мање ни више него “открио” војне кампове за обуку у Републици Српској и то прецизирао да се налазе у Милићима и на подручју Рогатице. Колико се занио у тој причи, показује и то што је најављивао и слике које ће све те његове замисли поткријепити. Наравно, од свега није било ништа. Све је то била само још једна његова жеља, замисао или ипак нешто треће.

Није му дуго требало да објелодани нове жеље и исприча неке нове вицеве. Гдје их само смишља, само он зна?! Сада је отишао корак даље. Од најављених дронова камиказа пребацио се на НАТО. Него, да се посјетимо његове изјаве од 12. марта ове године. Тада је рекао да креће, и то за тачно 15 дана, производња дронова самоубица. Прошао је тај рок и као што је очекивано, ништа се није десило. Хелезове дронове камиказе нико више не спомиње, па ни он сам.

Сада се пребацио на НАТО. Напредује. Најновије жеље изашле су изван граница земље. Свака част. Али судбина им је иста као и овим претходним. Јер нема ништа од његове жеље да БиХ постане чланица Алијансе све док је Републике Српске и српског народа. Став републичких званичника о том питању је и више него јасан. Запамтили су га сви. Осим, очигледно,  Хелеза који би једном засвагда требало да прихвати да је Република само за сарадњу са НАТО-ом, а ни за какво чланство. Дакле, само сарадња је могућа, а никакво чланство у НАТО-у.   

Упоредо са Хелезом исте жеље проповиједа и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић, јер је позвао НАТО да упути БиХ позив за чланство, али и да се врати у војне базе у земљи. И он заборавља гдје је и шта је. Очигледно је умислио да је изнад свих и да сам доноси одлуке, односно да се само он пита. Нема сумње да је он миљама далеко од тога. Требало би да се пробуди из сна који снива и отријезни једном засвагда. Свакоме је јасно да од његових маштарија нема ништа, па и њему самом. И када то прихвати, нема сумње да ће грађанима ове земље пласирати неке нове шале и вицеве.

Очигледно да Хелез, али и Бећировић и више него често обиљежавају Међународни дан шале, 1. април. Занијели се па не престају. Заборавили да је само једном годишње. По свему судећи, умислили су да су комичари, а не изабрани функционери који би требало да раде за грађане, а не да збијају којекакве шале и причају упразно. Али од политичара ове и овакве земље ништа друго не можемо ни да очекујемо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Бумеранг
Бумеранг
Подле комшије
Подле комшије
Опстанак
Опстанак
Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана