Ima se i za Zakerberga

Marijana Miljić Bjelovuk
Ima se i za Zakerberga

Političke partije u Srpskoj i njihove uzdanice ne štede. Posebno ne u ovoj manifestaciji od predizborne kampanje. Daje se svima i svakome. Od građana do osnivača društvene mreže “Fejsbuk” Marka Zakerberga. Dobro, Zakerbergu mnogo više, jer je njegov “Fejsbuk” veza i most do mnogih građana. A u današnje vrijeme i mlado i staro ima profil na “Fejsbuku”.

Trendove prate, jer su se iz šatora preselili na “Fejsbuk”. Tamo je ekipa kojoj se obećava med i mlijeko. Sponzorisanih tekstova ima na tone. Ima ih za izvoza. Kao i domaćih nam političara. Iskaču na svakom kliku. U sjenu su bacili i mnoge važne priče, poput raznih humanitarnih akcija u kojima se traži novac za liječenje djece, ali i onih starijih. 

Nemoguće je jednostavno ulogovati se na “Fejsbuk”, ali i sve druge društvene mreže ili otvoriti bilo koje druge internet stranice, a da istog trenutka nemamo u prvom kadru sliku političara koji nude vrtoglavo povećanje plata, penzija, te realizaciju svega i svačega samo da bi pridobili koji glas više. Nude čak i otpis dugova.  

Prema onome što su obećali u kratkom vremenskom periodu, i Švajcarska će nam pozavidjeti i bićemo primjer ekonomskog čuda. A od toga, da se ne lažemo, nema ništa. Tako je bilo i ranije. Tako je i sada. Samo što se više ta obećanja ne plasiraju pod šatorima, već na društvenim mrežama.

Bolje bi im bilo da su sav taj novac usmjerili na račune svih onih humanitarnih akcija koje su pokrenute u prethodnih mjesec dana, a koje nisu mogle doći do izražaja i mnogih sugrađana zbog njihovog plaćenog oglašavanja. Tako bi bar uradili nešto dobro. Ali želja za vlašću je jača, najjača i zato daju što više Marku, a za sirotinju mogu i mrvice.

Nema sumnje da su pojedini u svojim oglašavanjima na društvenim mrežama privukli u svoje tabore pojedine glasače, ali i njih je vjerovatno mrvica, jer je naš narod, ako ništa, do sada bar uvidio da od silnog obećanja svega i svačega dobije jedno veliko ništa. To će se potvrditi i ovjeriti još jednom u ove četiri godine koje su pred nama.

Sve ono što političari obećaju, većina nakon završenih izbora zaboravi. To ode u prošlost, postane dio istorije i jedini trag ostaje na internetu, a pojedini povuku veze da i tamo nestane ono obećano i ispričano. A narod kao narod, zaboraviće sve, i kao i do sada tragati za ekonomskom računicom kako preživjeti u krizi koja nemilice udara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bumerang
Bumerang
Pendrek demokratija
Pendrek demokratija
Podle komšije
Podle komšije
Opstanak
Opstanak
Slavim, dakle postojim
Slavim, dakle postojim
Svadba sa etiketom
Svadba sa etiketom
Farsa
Farsa
Službenici podbacili
Službenici podbacili
Pomozi ako možeš
Pomozi ako možeš
Šest minuta
Šest minuta
Bijedne plate
Bijedne plate
Rekorderi
Rekorderi
Srbima april crn
Srbima april crn
Sipaj za cvaju
Sipaj za cvaju
Zukanove šale
Zukanove šale
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana