Има се и за Закерберга

Маријана Миљић Бјеловук
Има се и за Закерберга

Политичке партије у Српској и њихове узданице не штеде. Посебно не у овој манифестацији од предизборне кампање. Даје се свима и свакоме. Од грађана до оснивача друштвене мреже “Фејсбук” Марка Закерберга. Добро, Закербергу много више, јер је његов “Фејсбук” веза и мост до многих грађана. А у данашње вријеме и младо и старо има профил на “Фејсбуку”.

Трендове прате, јер су се из шатора преселили на “Фејсбук”. Тамо је екипа којој се обећава мед и млијеко. Спонзорисаних текстова има на тоне. Има их за извоза. Као и домаћих нам политичара. Искачу на сваком клику. У сјену су бацили и многе важне приче, попут разних хуманитарних акција у којима се тражи новац за лијечење дјеце, али и оних старијих. 

Немогуће је једноставно улоговати се на “Фејсбук”, али и све друге друштвене мреже или отворити било које друге интернет странице, а да истог тренутка немамо у првом кадру слику политичара који нуде вртоглаво повећање плата, пензија, те реализацију свега и свачега само да би придобили који глас више. Нуде чак и отпис дугова.  

Према ономе што су обећали у кратком временском периоду, и Швајцарска ће нам позавидјети и бићемо примјер економског чуда. А од тога, да се не лажемо, нема ништа. Тако је било и раније. Тако је и сада. Само што се више та обећања не пласирају под шаторима, већ на друштвеним мрежама.

Боље би им било да су сав тај новац усмјерили на рачуне свих оних хуманитарних акција које су покренуте у претходних мјесец дана, а које нису могле доћи до изражаја и многих суграђана због њиховог плаћеног оглашавања. Тако би бар урадили нешто добро. Али жеља за влашћу је јача, најјача и зато дају што више Марку, а за сиротињу могу и мрвице.

Нема сумње да су поједини у својим оглашавањима на друштвеним мрежама привукли у своје таборе поједине гласаче, али и њих је вјероватно мрвица, јер је наш народ, ако ништа, до сада бар увидио да од силног обећања свега и свачега добије једно велико ништа. То ће се потврдити и овјерити још једном у ове четири године које су пред нама.

Све оно што политичари обећају, већина након завршених избора заборави. То оде у прошлост, постане дио историје и једини траг остаје на интернету, а поједини повуку везе да и тамо нестане оно обећано и испричано. А народ као народ, заборавиће све, и као и до сада трагати за економском рачуницом како преживјети у кризи која немилице удара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
Зуканове шале
Зуканове шале
“Дођи јуче”
“Дођи јуче”
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана