HARP, Ukrajina i Tajvan

Veljko Zeljković
HARP, Ukrajina i Tajvan

Ciklon koji već mjesecima dovodi do olujnog vremena na prostorima Ukrajine sve više se premješta i u druge dijelove svijeta, opasno prijeteći pojedinim zemljama na Bliskom istoku, ali i Tajvanu.

Zbog nepredvidivosti u njegovom kretanju niko sa sigurnošću ne može reći ni kada će on prestati, ali ni koje bi zemlje mogao pogoditi. Svi gledaju u nebo nadajući se da će konačno ugrijati sunce.

Nažalost, kratkoročne, ali i dugoročne prognoze nisu nimalo dobre. Prema procjenama meteorologa, ni u narednom periodu ne treba očekivati da dođe do stabilizacije i poboljšanja vremenskih prilika.

Štaviše, postoje određene naznake da bi ciklon na prostorima Indopacifika mogao prerasti u uragan pete kategorije, dok bi na prostorima Evrope mogao izazvati pravo ledeno doba.

Teoretičari zavjere smatraju kako se, u stvari, radi o vještački izazvanom nevremenu, moćnim sistemom HARP. Zagovornici te teorije smatraju kako se putem ovog sistema, koji čine antene koje odašilju "negativne signale u atmosferu", već godinama izazivaju vremenske neprilike širom svijeta izbacujući planetu iz prirodne ravnoteže.

Ovako bi se ukratko, meteorološkim rječnikom, moglo opisati trenutno bezbjednosno stanje u svijetu. Amerika je nakon Ukrajine uspjela "zakuvati" i na prostorima Indopacifika, otvoreno gurajući prst u oko Pekingu i udarajući na suverenitet ove zemlje.

Pitanje je šta će biti i sa Turskom koja je, uzdrmana velikom inflacijom i rekordno niskim kursom lire, odlučila da Rusiji sirovu naftu plaća rubljama. Ankara će se sigurno naći na udaru onih koji upravljaju "sistemom HARP", jer je ukaljala "ugled" NATO saveza, ali i izašla iz okvira utvrđene zapadne agende.

Gori i u pojasu Gaze, a sve vruće je i na prostorima Balkana, jer NATO pakt pokušava pronaći bilo kakav povod za slanje svojih trupa i na ove prostore. Pojedini američki senatori su najglasniji u tim zahtjevima.

Jednostavno, u ovoj igri "monopol" i stvaranju nekog novog svjetskog i multipolarnog poretka (što bi naš narod rekao - zauzimanja busija) skinute su rukavice, te pojedine sile nastoje da iskoriste opšte rasulo u svijetu kako bi ostvarile neke od svojih geopolitičkih ciljeva.

To što ovo novo izbacivanje planete iz prirodne ravnoteže, koja u stvari nikada nije ni postojala, prijeti da svijet pretvori u jednu veliku i užarenu "pečurku", izgleda da "monopoliste" ne zabrinjava.

Brojke o nastradalim, raseljenim i gladnim za njih su razuman kolateral. Novac i moć stavljeni su u prvi plan. Tome u prilog ide i podatak da je oružje postalo jedan od najprodavanijih artikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Pendrek demokratija
Pendrek demokratija
Podle komšije
Podle komšije
Opstanak
Opstanak
Slavim, dakle postojim
Slavim, dakle postojim
Svadba sa etiketom
Svadba sa etiketom
Farsa
Farsa
Službenici podbacili
Službenici podbacili
Pomozi ako možeš
Pomozi ako možeš
Šest minuta
Šest minuta
Bijedne plate
Bijedne plate
Rekorderi
Rekorderi
Srbima april crn
Srbima april crn
Sipaj za cvaju
Sipaj za cvaju
Zukanove šale
Zukanove šale
“Dođi juče”
“Dođi juče”
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana