ХАРП, Украјина и Тајван

Вељко Зељковић
ХАРП, Украјина и Тајван

Циклон који већ мјесецима доводи до олујног времена на просторима Украјине све више се премјешта и у друге дијелове свијета, опасно пријетећи појединим земљама на Блиском истоку, али и Тајвану.

Због непредвидивости у његовом кретању нико са сигурношћу не може рећи ни када ће он престати, али ни које би земље могао погодити. Сви гледају у небо надајући се да ће коначно угријати сунце.

Нажалост, краткорочне, али и дугорочне прогнозе нису нимало добре. Према процјенама метеоролога, ни у наредном периоду не треба очекивати да дође до стабилизације и побољшања временских прилика.

Штавише, постоје одређене назнаке да би циклон на просторима Индопацифика могао прерасти у ураган пете категорије, док би на просторима Европе могао изазвати право ледено доба.

Теоретичари завјере сматрају како се, у ствари, ради о вјештачки изазваном невремену, моћним системом ХАРП. Заговорници те теорије сматрају како се путем овог система, који чине антене које одашиљу "негативне сигнале у атмосферу", већ годинама изазивају временске неприлике широм свијета избацујући планету из природне равнотеже.

Овако би се укратко, метеоролошким рјечником, могло описати тренутно безбједносно стање у свијету. Америка је након Украјине успјела "закувати" и на просторима Индопацифика, отворено гурајући прст у око Пекингу и ударајући на суверенитет ове земље.

Питање је шта ће бити и са Турском која је, уздрмана великом инфлацијом и рекордно ниским курсом лире, одлучила да Русији сирову нафту плаћа рубљама. Анкара ће се сигурно наћи на удару оних који управљају "системом ХАРП", јер је укаљала "углед" НАТО савеза, али и изашла из оквира утврђене западне агенде.

Гори и у појасу Газе, а све вруће је и на просторима Балкана, јер НАТО пакт покушава пронаћи било какав повод за слање својих трупа и на ове просторе. Поједини амерички сенатори су најгласнији у тим захтјевима.

Једноставно, у овој игри "монопол" и стварању неког новог свјетског и мултиполарног поретка (што би наш народ рекао - заузимања бусија) скинуте су рукавице, те поједине силе настоје да искористе опште расуло у свијету како би оствариле неке од својих геополитичких циљева.

То што ово ново избацивање планете из природне равнотеже, која у ствари никада није ни постојала, пријети да свијет претвори у једну велику и ужарену "печурку", изгледа да "монополисте" не забрињава.

Бројке о настрадалим, расељеним и гладним за њих су разуман колатерал. Новац и моћ стављени су у први план. Томе у прилог иде и податак да је оружје постало један од најпродаванијих артикала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Подле комшије
Подле комшије
Опстанак
Опстанак
Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
Зуканове шале
Зуканове шале
“Дођи јуче”
“Дођи јуче”
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана