Harp sistem

Veljko Zeljković
Harp sistem

Kada se sudare dva različito naelektrisana oblaka, dva ciklona, topli i hladni - dođe do oluje i uragana.

Vrlo često to nevrijeme bude popraćeno i gradom, s kojim se ni protivgradne zaštite ne mogu izboriti. Mnogi teoretičari zavjera smatraju da se klimatskim promjenama može upravljati i vještački, navodeći kako su u tome najdalje otišli u Americi, gradeći takozvani Harp sistem. S njim je, navodno, moguće putem elektromagnetnih zračenja uticati na promjene unutar Zemljine hemisfere, pa samim tim i na klimatske promjene. Utisak je, kako je u međuvremenu uspješno modelirano mnogo sličnih Harp sistema, ali ne meteoroloških, već onih s kojima se sa strane na poguban način utiče na političku ili bezbjednosnu klimu u targetiranoj zemlji ili regionu. 

Nažalost, ovi naši prostori, koji još nisu pod NATO kišobranom, imunih od Harp sistema, postaju sve više predmet tih “meteoroloških” eksperimenata, kojima se upravlja ne samo iz Vašingtona, već i Londona i sve više iz Berlina. Njih ne interesuje da li ti njihovi postupci mogu dovesti do poplava, koje bi mogle da unište sve pred sobom.

Kosovo je, pored Ukrajine, vjerovatno najbolji evropski primjer kako to izgleda u praksi. Ono što zabrinjava jeste što i zemlje Kvinte nisu trenutno saglasne kakvu “klimu” uspostaviti u ovoj južnoj srpskoj pokrajini, umjerenu američku koja prije toga podrazumijeva formiranje zajednice srpskih opština ili olujnu koju zagovaraju Aljbin Kurti i Njemačka, koja sve više radi iza leđa Vašingtona. I u jednom i drugom scenariju predviđeno je da vještačkim pravljenjem olujnih oblaka Srbija bude primorana da prizna nezavisnost Kosova kako bi se od južne srpske pokrajine napravio neki novi strateški NATO Harp centar. Ovo njihovo djelovanje nema nikakve veze sa demokratijom, pravom i pravdom. U stvari, ima sa pravdom, ali onom koju Amerika decenijama unazad promoviše širom svijeta, a koja se može svesti na samo jednu riječ - hegemonija.

Ovi tamni i olujni oblaci nadvijeni su ne samo nad Srbijom već i BiH. I njima upravljaju iz pomenutih “meteoroloških centara”, pravdajući to borbom protiv “ruskih vjetrova”. Zbog toga su “stručnjaci” iz Vašingtona najavili prelet dva američka bombardera nad BiH radi, kako je saopšteno, pokazivanja američke posvećenosti izgradnji snažnih bilateralnih odnosa između dvije zemlje. Krajnja namjera je da se ispusti “psihogeni prah” koji bu trebalo, prije svega, da utiče na rukovodstvo Srpske. Otvorena prijetnja i pokazivanje mišića, odnosno označavanje teritorije, kako to rade pojedine životinjske vrste u prirodi. U tome im pomaže ministar odbrane BiH Zukan Helez, ali i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Senad Mašović koji očigledno ne shvataju svoju kratkovidost i da su samo potrošna roba, odnosno igračka u rukama tih klimatologa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Pucanj u mraku
Pucanj u mraku
Sipanje soli na ranu
Sipanje soli na ranu
Usporite, ljudi
Usporite, ljudi
Povuci, potegni
Povuci, potegni
Rashlađivanje
Rashlađivanje
Dobre inicijative
Dobre inicijative
Mast na kapaljku
Mast na kapaljku
Balkanski paradoksi
Balkanski paradoksi
Treća šansa
Treća šansa
Ključ uspjeha
Ključ uspjeha
Crne slutnje
Crne slutnje
Ima li kraja?
Ima li kraja?
Neizvjesna jesen
Neizvjesna jesen
Milosrdni NATO anđeli
Milosrdni NATO anđeli
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana