Харп систем

Вељко Зељковић
Харп систем

Када се сударе два различито наелектрисана облака, два циклона, топли и хладни - дође до олује и урагана.

Врло често то невријеме буде попраћено и градом, с којим се ни противградне заштите не могу изборити. Многи теоретичари завјера сматрају да се климатским промјенама може управљати и вјештачки, наводећи како су у томе најдаље отишли у Америци, градећи такозвани Харп систем. С њим је, наводно, могуће путем електромагнетних зрачења утицати на промјене унутар Земљине хемисфере, па самим тим и на климатске промјене. Утисак је, како је у међувремену успјешно моделирано много сличних Харп система, али не метеоролошких, већ оних с којима се са стране на погубан начин утиче на политичку или безбједносну климу у таргетираној земљи или региону. 

Нажалост, ови наши простори, који још нису под НАТО кишобраном, имуних од Харп система, постају све више предмет тих “метеоролошких” експеримената, којима се управља не само из Вашингтона, већ и Лондона и све више из Берлина. Њих не интересује да ли ти њихови поступци могу довести до поплава, које би могле да униште све пред собом.

Косово је, поред Украјине, вјероватно најбољи европски примјер како то изгледа у пракси. Оно што забрињава јесте што и земље Квинте нису тренутно сагласне какву “климу” успоставити у овој јужној српској покрајини, умјерену америчку која прије тога подразумијева формирање заједнице српских општина или олујну коју заговарају Аљбин Курти и Њемачка, која све више ради иза леђа Вашингтона. И у једном и другом сценарију предвиђено је да вјештачким прављењем олујних облака Србија буде приморана да призна независност Косова како би се од јужне српске покрајине направио неки нови стратешки НАТО Харп центар. Ово њихово дјеловање нема никакве везе са демократијом, правом и правдом. У ствари, има са правдом, али оном коју Америка деценијама уназад промовише широм свијета, а која се може свести на само једну ријеч - хегемонија.

Ови тамни и олујни облаци надвијени су не само над Србијом већ и БиХ. И њима управљају из поменутих “метеоролошких центара”, правдајући то борбом против “руских вјетрова”. Због тога су “стручњаци” из Вашингтона најавили прелет два америчка бомбардера над БиХ ради, како је саопштено, показивања америчке посвећености изградњи снажних билатералних односа између двије земље. Крајња намјера је да се испусти “психогени прах” који бу требало, прије свега, да утиче на руководство Српске. Отворена пријетња и показивање мишића, односно означавање територије, како то раде поједине животињске врсте у природи. У томе им помаже министар одбране БиХ Зукан Хелез, али и начелник Заједничког штаба ОСБиХ Сенад Машовић који очигледно не схватају своју кратковидост и да су само потрошна роба, односно играчка у рукама тих климатолога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
Зуканове шале
Зуканове шале
“Дођи јуче”
“Дођи јуче”
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана