Nasiljem protiv Srbije

Darko Grabovac
Nasiljem protiv Srbije

Izborni gubitnici na svim nivoima, lista “Srbija protiv nasilja”, prerasla je u pokret nasiljem protiv Srbije! Kako drugačije nazvati demonstracije i pokušaj nasilne okupacije Skupštine grada Beograda?

Porazbijana stakla i demolirana gradska kuća, ali i teško povrijeđena dva policajca, su nedjelo “nenasilnih” pristalica opozicije koja bi očigledno na silu htjela da preuzme vlast u srpskoj prestonici.

Jasno je da scenario izazivanja nemira i “revolucije” nije izašao iz glava njihovih lidera Marinike Tepić, Miroslava Aleksića, Dragana Đilasa, Aleksandra Jovanovića Ćute... već iz stranih, prije svega zapadnih ambasada, što nije nepoznata praksa na Balkanu.

Situacija u Beogradu je već viđena u pojedinim zemljama, a mnogo podsjeća na čuvenu proslavu “pobjede” kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić. Razlika između Trivićeve i Tepićeve je samo u trubačima. Marinika ne zna da slavi.

Međutim, niko od “izbornih pobjednika” nema hrabrosti da kaže ko im je dao scenario da uzurpiraju narodnu volju, već samo kao papagaji ponavljaju riječi: krađa, bugarski voz, falsifikovani glasački listići, vreće sa lažnim glasovima...

Žalosno je što su otrovne strelice uperene protiv Republike Srpske, čiji građani kao državljani matice imaju pravo da iskažu svoju biračku volju. Stranci bi da preko prozapadno orijentisanih “poštovalaca” nenasilja i evropskih vrijednosti jednim udarcem imaju dvostruku korist sa obje strane Drine. 

Interesantno je da je u tom kolu i Dragan Đilas kojem, uzgred, nije smetalo to što mu je jedna od direktorica njegovih firmi, za kojom je raspisana potjernica zbog utaje poreza, bila iz Republike Srpske, odnosno iz Omarske... Uzgred, Đilasovi korijeni i rodbinske veze sežu do Drvara. I njemu zasmetaše ljudi koji imaju državljanstva Srbije i Republike Srpske. Da su glasali za njega i njegove, možda bi dobili neku drugu etiketu.

Najžalosnije je što bi poraz ovi “nenasilnici” upravo surovom snagom i plaćanjem mangupa iz elitnih beogradskih teretana htjeli da pretvore u pobjedu. Valjda su se za vrijeme dok su oni vladali toliko ovajdili od novca građana Srbije da sada ne žale pokradene evre da ih batinaši vrate na vlast. I što je još žalosnije, to nije vidjelo 23 i kusur odsto građana Srbije koji su u njima vidjeli “lidere moderne države”...

Većinski dio je, ipak, dao glas za sabornost naroda sa obje strane Drine, za razvoj, onima koji će nastaviti borbu protiv otimanja Kosova i Metohije, za prosperitetnu i naprednu Srbiju. A upravo takva, sve jača Srbija ne odgovara zapadnim šefovima Marinike, Ćute, Aleksića, Đilasa i ostalih Šolaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bumerang
Bumerang
Pendrek demokratija
Pendrek demokratija
Podle komšije
Podle komšije
Opstanak
Opstanak
Slavim, dakle postojim
Slavim, dakle postojim
Svadba sa etiketom
Svadba sa etiketom
Farsa
Farsa
Službenici podbacili
Službenici podbacili
Pomozi ako možeš
Pomozi ako možeš
Šest minuta
Šest minuta
Bijedne plate
Bijedne plate
Rekorderi
Rekorderi
Srbima april crn
Srbima april crn
Sipaj za cvaju
Sipaj za cvaju
Zukanove šale
Zukanove šale
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana