Пророк Звиздић

Дарко Грабовац
Пророк Звиздић

Медијски иступи већине бошњачких политичара који се куну у грађанску и мултиетничку државну заједницу БиХ по мјери само њиховог народа одавно су попримили обрисе имбецилности и безобразлука, јер како другачије назвати честе ТВ наступе Дениса Звиздића, Аљоше Чампаре, Дениса Бећировића, Зукана Хелеза и иних о европским интеграцијама и НАТО путу, као да се само они питају и доносе одлуке у име сва три народа. Ко размажена дјеца која се играју у дворишту, ако није по њиховом онда ништа друго не "важи".

Сви по истој матрици користе наратив пун флоскула и фикција. Они све унапријед знају као какви пророци, имају визију шта ће се десити, а шта никада неће. "Ударају" по предсједнику Републике Српске Милораду Додику и српском народу као и по лидеру ХДЗ-а Драгану Човићу и Хрватима из свих вербалних оружја и оруђа. И онда се у свој тој причи из првог лица једнине пребаце на бх. множину па у забораву или као омамљени окрену на причу о суживоту, грађанској држави, модерном братству и јединству...

Посљедњи јавни наступ Дениса Звиздића био је по добро познатој мантри "биће како ја, односно, како Бошњаци кажу" и никако другачије.

"Додик живи у фикцији да је он предсједник независне и самосталне државе Републике Српске. То се никад неће десити", у даху је изговорио Звиздић.

Како он то зна, на основу чега тврди и који му је "извор" за тако нешто јавности је остало нејасно.

Треба рећи да је Звиздић отишао из Странке демократске акције, али она из њега није и очигледно неће никада. Идеологија записана у "Исламској декларацији" чији је аутор Алија Изетбеговић, творац СДА, управо пропагира привидно грађанску државу у којој Бошњаци и ислам као вјера треба да владају. Звиздић и остали пророци на томе раде, али им не полази за руком, а кад је већ политички и вјерски дисидент Изетбеговић у питању он је једном приликом рекао:

"Ни један закон није изнад воље муслимана!"

Симптоматично је и то да Бошњаци упорно, па и тај Звиздић, траже да државна заједница БиХ слиједи проамеричку и НАТО политику на глобалном нивоу. Само и ту сада "фулају", јер када се помене Газа здушно "навијају" за своју муслиманску браћу Палестинце, али не за америчког адута Израел.

Реално, досљедност им никад није била јача страна јер су их у народу звали сунцокрети по томе што су се окретали онако како им други кажу.

Ако их Американци "узму на зуб" тешко да ће им се самоувјерено пророчанство "то се никад неће десити" обистинити. Могло би да буде  - родила се 9. јануара, ваља је љуљати!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана