Prorok Zvizdić

Darko Grabovac
Prorok Zvizdić

Medijski istupi većine bošnjačkih političara koji se kunu u građansku i multietničku državnu zajednicu BiH po mjeri samo njihovog naroda odavno su poprimili obrise imbecilnosti i bezobrazluka, jer kako drugačije nazvati česte TV nastupe Denisa Zvizdića, Aljoše Čampare, Denisa Bećirovića, Zukana Heleza i inih o evropskim integracijama i NATO putu, kao da se samo oni pitaju i donose odluke u ime sva tri naroda. Ko razmažena djeca koja se igraju u dvorištu, ako nije po njihovom onda ništa drugo ne "važi".

Svi po istoj matrici koriste narativ pun floskula i fikcija. Oni sve unaprijed znaju kao kakvi proroci, imaju viziju šta će se desiti, a šta nikada neće. "Udaraju" po predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i srpskom narodu kao i po lideru HDZ-a Draganu Čoviću i Hrvatima iz svih verbalnih oružja i oruđa. I onda se u svoj toj priči iz prvog lica jednine prebace na bh. množinu pa u zaboravu ili kao omamljeni okrenu na priču o suživotu, građanskoj državi, modernom bratstvu i jedinstvu...

Posljednji javni nastup Denisa Zvizdića bio je po dobro poznatoj mantri "biće kako ja, odnosno, kako Bošnjaci kažu" i nikako drugačije.

"Dodik živi u fikciji da je on predsjednik nezavisne i samostalne države Republike Srpske. To se nikad neće desiti", u dahu je izgovorio Zvizdić.

Kako on to zna, na osnovu čega tvrdi i koji mu je "izvor" za tako nešto javnosti je ostalo nejasno.

Treba reći da je Zvizdić otišao iz Stranke demokratske akcije, ali ona iz njega nije i očigledno neće nikada. Ideologija zapisana u "Islamskoj deklaraciji" čiji je autor Alija Izetbegović, tvorac SDA, upravo propagira prividno građansku državu u kojoj Bošnjaci i islam kao vjera treba da vladaju. Zvizdić i ostali proroci na tome rade, ali im ne polazi za rukom, a kad je već politički i vjerski disident Izetbegović u pitanju on je jednom prilikom rekao:

"Ni jedan zakon nije iznad volje muslimana!"

Simptomatično je i to da Bošnjaci uporno, pa i taj Zvizdić, traže da državna zajednica BiH slijedi proameričku i NATO politiku na globalnom nivou. Samo i tu sada "fulaju", jer kada se pomene Gaza zdušno "navijaju" za svoju muslimansku braću Palestince, ali ne za američkog aduta Izrael.

Realno, dosljednost im nikad nije bila jača strana jer su ih u narodu zvali suncokreti po tome što su se okretali onako kako im drugi kažu.

Ako ih Amerikanci "uzmu na zub" teško da će im se samouvjereno proročanstvo "to se nikad neće desiti" obistiniti. Moglo bi da bude  - rodila se 9. januara, valja je ljuljati!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Čekajući ruskog Godoa
Čekajući ruskog Godoa
Suočavanje sa sankcijama
Suočavanje sa sankcijama
Klisurine iz pakla
Klisurine iz pakla
Ozdravljenje društva
Ozdravljenje društva
Kenan, SAD i NATO
Kenan, SAD i NATO
Kineski planovi
Kineski planovi
Dobri smo mi kakvih ima
Dobri smo mi kakvih ima
EU i/ili BRIKS
EU i/ili BRIKS
Prošli su aprili
Prošli su aprili
Ahilove pete NATO saveza
Ahilove pete NATO saveza
Terorizam
Terorizam
Litijum
Litijum
Strateško planiranje
Strateško planiranje
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana