Бањалучки циркусанти

Маријана Миљић Бјеловук
Бањалучки циркусанти

Нећу доћи. Нећу ни ја...И тако већ скоро четири године шефа бањалучког парламента обавјештавају већина одборника, којима су грађани највећег града Српске дали повјерење, да неће доћи на скупштинска засједања.

И ником ништа. Не долазе. Не појављују се, али редовно градску касу олакшавају мјесечно за отприлике 1.000 марака. Дакле, за износ који је већи и од најниже плате у Српској. Оне плате за коју грађани раде од јутра до мрака.

Бањалучки одборници са друге стране, што би рекао наш народ, не мрдну ни малим прстом, а ставе у џеп хиљадарку.

Срамоте, бахаћења и безобразлука у парламенту највећег града Српске имамо за извоз. Већина њих се понаша како им је воља, како им се ћефне и гледају искључиво своју личну корист.

У том локалном парламенту нема чак ни класичне скупштинске већине. Јавна је тајна да скупштинска већина зависи искључиво од тачака дневног реда, односно од материјала које треба прогурати и усвојити. У тим документима, предњаче регулациони планови, за чије гурање и усвајање, поједини одборници узимају позамашну своту новца од бањалучких моћника.

Само тада долазе и сједају у скупштинске салу и експресно дижу своје руке. Јер је то у њиховом интересу, односно у корист њиховог новчаника. Дакле, раде за интерес бањалучких моћника и оних који су их ставили на листе. Никако за грађане који су за њих гласали, јер када је у питању рјешење проблема социјалних давања, која већ касне мјесецима, нема их, не долазе у скупштинске сале, нити намјеравају. Кажу, скијају на неким престижним регионалним и европским дестинацијама. Нису скијали свих претходних мјесеци, односно година, али се исто тако нису удостојили појавити у скупштинској сали и ријешити питања која се односе искључиво на грађане. То указано повјерење враћају грађанима тако што скоро већ четири године скијају по њиховим нервима. Јер само посљедњих мјесеци грађани се надају да ће они сјести у клупе и наћи рјешење за исплату накнада оним најугроженијим слојевима становништва. Али не, њима не пада на памет да то ураде. И то због тога што на дневном реду у сали нису  материјали попут регулационих планова у које се уграђују.

Јасно је да је предебео ђон на образима већине бањалучких одборника. Част ријетким изузецима који се, нажалост, тешко могу набројати на прсте једне руке. Они су увијек у сали, чак и онда када се мимо свих правила закаже сједница парламента навече за ујутру.

Па драги грађани, ако већ не знате ко су одборници у Скупштини града Бањалука, који се бахате већ четири године, посјетите сајт Градске управе. Тамо имате списак бањалучких кабадахија за која не треба ни у ком случају да гласате на изборима у октобру. Не насједајте на њихове лажи које ће вам пласирати идућих мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Бумеранг
Бумеранг
Подле комшије
Подле комшије
Опстанак
Опстанак
Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана