Бахаћењу нема краја

Маријана Миљић Бјеловук
Бахаћењу нема краја

Цијене горива на бензинским пумпама у Републици Српској настављају да падају, али то се не види на рафовима тржних центара, односно свих оних који су поскупљење на пумпама користили као изговор да и они истакну нове, наравно, више цијене својих производа и услуга.

Сада су се поприлично ућутали. Нико да се огласи. Добро, има оних “храбрих” који најављују да ће, наравно, поново посегнути за подизањем цијене производа и то због нових дешавања у Републици Српској о којима се ових дана води полемика. И наставиће са тим најавама све док не добију оно што траже. И ако не добију оно на чему инсистирају, опет ће цех свега платити грађани који су гурнути у провалију сиромаштва.

Какав год да буде епилог о питању најниже плате у Републици Српској нема сумње да ће сви редом од тржних центара до неких других пословних субјеката тражити неки нови проблем, само да би подигли цијене хране, али и осталих услуга. Нема сумње и да ће у томе успјети.

Сви траже само пут до свога богаћења, односно убирања екстра профита. Брига о домаћим радницима препуштена је иностранству и тамо ће, по свему судећи, и остати.

Рјешења која су спомињана за бољи живот грађана у БиХ, одавно су пала у заборав. Имали смо најаву укидања ПДВ-а на основне животне намирнице, акциза на гориво, а о томе више ни ријечи. Биле су и најаве ограничења цијене хљеба. Дакле, само биле!

Зато данас имамо обавјештења да је приход од ПДВ-а премашио по први пут десет милијарди марака, а шта имају грађани од тога, јасно је немају ништа?!. Нити ће имати. Једину корист имају институције на нивоу земље и ентитета, али и инострани кредитори којима се сваког мјесеца шаљу милиони и милиони марака за које су становништво задужиле домаће власти. И настављају да раде у том смјеру, односно правцу задужења и дјеце наше дјеце. Јер сада из дана у дан имамо вијести и обавјештења да се владе задужују за милионе марака. То се више не ради на мјесечном нивоу, већ се сада на сваких пар дана посеже за неких новим кредитима.

Дакле, у овој наопакој земљи нити је било, нити ће бити рјешења за бољи живот грађана. О њима се само прича. И гле чуда, када треба да буду усвојена сви су сагласни да је иста немогуће спровести. Па свака част на бахаћењу. То нема нигдје на свијету. И још се као у чуду питају зашто људи одлазе?! Па како неће одлазити када им је пуна капа лажних обећања и разних представа за јавност.

Пред нама је и изборна година. Нова трка за гласове. Тако да нема сумње да ћемо поново имати причу о укидање или смањењу ПДВ-а на основне животне намирнице, али и тону других лажних рјешења за грађане. Нема сумње и да ће све те приче само на томе остати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Бумеранг
Бумеранг
Подле комшије
Подле комшије
Опстанак
Опстанак
Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана