Амбасадори Српске

Милош Васиљевић
Амбасадори Српске

“Гласов” избор најбољих спортиста Српске много је више од обичне манифестације. Има традицију, уједначен критеријум приликом избора и респектабилан жири састављен од провјерених спортских имена, како из Републике Српске тако и Србије.

Уз то акценат је на спортистима из наше земље, а баш у првим редовима у уторак увече поносно су сједили, слушајући о историјату ове манифестације и њеним лауреатима, која је расла заједно са Српском.

Празник је ово и за перспективне спортисте који пут до висина морају да крче уз мукотрпан рад, одрицање. Неко се вине у свјетске висине, као што су то урадили Тијана Бошковић, Саша Чађо или Немања Мајдов, али ипак пуно је више оних који остану у границама наше земље.

Овогодишњи побједник у 69. избору је џудиста Леотара Божидар Вучуревић, на чијем примјеру је потврђена она максима трећа срећа, будући да се већ два пута нашао у најбољих десет, на трећем и деветом мјесту.

Посљедњи џудиста који је био најбољи спортиста Српске био је његов садашњи тренер Митар Мрдић и то прије 15 година, што ову награду чини још значајнијом, а све то говори да ништа није случајно.

Бански двор увијек је и идеално мјесто да се осим сумирања резултата сретну и пријатељи који су отишли на четири стране свијета па без обзира на то гдје су и шта раде размијене коју реченицу на оном универзалном - спортском језику.

Радост је то и за спортске новинаре, који се оките титулом “Златно перо Лимун Папић”, која је ове године заслужено отишла у руке Слободану Бабићу. Годину на измаку обиљежили су многи успјеси наших спортиста, како у екипним тако и у индивидуалним спортовима, али нема предаха за њих, јер већ наредна година је олимпијска.

Поред свих награда и признања овакве свечаности прилика су и да се укаже на инфраструктурне проблеме спортских колектива, али и да институције размотре могућност да више новца издвајају за спорт, а чињеница је да се улагање у спорт дугорочно враћа. Годинама смо кубурили са лошим фудбалским теренима, а Фудбалски савез Републике Српске ради на томе да већина центара има терене са вјештачком травом, што ће бити велика олакшица, како због тренинга тако и одигравања утакмица у омладинским селекцијама.

Избор најбољег спортисте Српске за 2023. годину је иза нас, сумирали смо резултате, с надом да ће наредна сезона бити боља од претходне. Спортисти, који су најбољи репрезенти Српске, треба да и даље марљиво раде да би били примјер надолазећим генерацијама. И да сањају своје снове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Бумеранг
Бумеранг
Подле комшије
Подле комшије
Опстанак
Опстанак
Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана