Ambasadori Srpske

Miloš Vasiljević
Ambasadori Srpske

“Glasov” izbor najboljih sportista Srpske mnogo je više od obične manifestacije. Ima tradiciju, ujednačen kriterijum prilikom izbora i respektabilan žiri sastavljen od provjerenih sportskih imena, kako iz Republike Srpske tako i Srbije.

Uz to akcenat je na sportistima iz naše zemlje, a baš u prvim redovima u utorak uveče ponosno su sjedili, slušajući o istorijatu ove manifestacije i njenim laureatima, koja je rasla zajedno sa Srpskom.

Praznik je ovo i za perspektivne sportiste koji put do visina moraju da krče uz mukotrpan rad, odricanje. Neko se vine u svjetske visine, kao što su to uradili Tijana Bošković, Saša Čađo ili Nemanja Majdov, ali ipak puno je više onih koji ostanu u granicama naše zemlje.

Ovogodišnji pobjednik u 69. izboru je džudista Leotara Božidar Vučurević, na čijem primjeru je potvrđena ona maksima treća sreća, budući da se već dva puta našao u najboljih deset, na trećem i devetom mjestu.

Posljednji džudista koji je bio najbolji sportista Srpske bio je njegov sadašnji trener Mitar Mrdić i to prije 15 godina, što ovu nagradu čini još značajnijom, a sve to govori da ništa nije slučajno.

Banski dvor uvijek je i idealno mjesto da se osim sumiranja rezultata sretnu i prijatelji koji su otišli na četiri strane svijeta pa bez obzira na to gdje su i šta rade razmijene koju rečenicu na onom univerzalnom - sportskom jeziku.

Radost je to i za sportske novinare, koji se okite titulom “Zlatno pero Limun Papić”, koja je ove godine zasluženo otišla u ruke Slobodanu Babiću. Godinu na izmaku obilježili su mnogi uspjesi naših sportista, kako u ekipnim tako i u individualnim sportovima, ali nema predaha za njih, jer već naredna godina je olimpijska.

Pored svih nagrada i priznanja ovakve svečanosti prilika su i da se ukaže na infrastrukturne probleme sportskih kolektiva, ali i da institucije razmotre mogućnost da više novca izdvajaju za sport, a činjenica je da se ulaganje u sport dugoročno vraća. Godinama smo kuburili sa lošim fudbalskim terenima, a Fudbalski savez Republike Srpske radi na tome da većina centara ima terene sa vještačkom travom, što će biti velika olakšica, kako zbog treninga tako i odigravanja utakmica u omladinskim selekcijama.

Izbor najboljeg sportiste Srpske za 2023. godinu je iza nas, sumirali smo rezultate, s nadom da će naredna sezona biti bolja od prethodne. Sportisti, koji su najbolji reprezenti Srpske, treba da i dalje marljivo rade da bi bili primjer nadolazećim generacijama. I da sanjaju svoje snove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Neznanje kočnica napretka
Neznanje kočnica napretka
Praznik rada
Praznik rada
Zarđali katanac
Zarđali katanac
Direktorske plate
Direktorske plate
Bumerang
Bumerang
Pendrek demokratija
Pendrek demokratija
Podle komšije
Podle komšije
Opstanak
Opstanak
Slavim, dakle postojim
Slavim, dakle postojim
Svadba sa etiketom
Svadba sa etiketom
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana