ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 10.1.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 10.1.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 10.1.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*************

*************

*************

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Доситеј Обрадовић"

Корај, Академика М. Бегића 1, 75247 Корај

тел.: 055/666-010,

е-mail: [email protected]

Број: 853/23

Датум: 29. 12. 2023. године

 

На основу члана 152. став (3) тачке 16) и 17) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број 81/22) и добијене сагласности од Актива директора, директор ЈУ Основна школа „Доситеј Обрадовић" Корај,  р а с п и с у ј е 

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

                                                                                                               

  1. Наставник ликовне културе - 1 извршилац, 2 часа редовне наставе, на одређено        вријеме до 31. 08. 2024. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

Лица која конкуришу за радна мјеста наставника морају испуњавати услове према члану 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22), Правилнику о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача и Закону о раду.

У складу са чланом 125. тачка 5. Закона о основном васпитању и образовању. (''Службени гласник Републике Српске'', број: (81/22), право учешћа на конкурсу имају и лица која су по важећим прописима до ступања на снагу овог закона,  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' број: 81/22) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/23).

Уз потписану пријаву на конкурс од стране кандидата, потребно је доставити сљедећу документацију:

  1. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте.
  2. Увјерење о држављанству.
  3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.
  4. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.
  5. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, кандидат је дужан доставити уколико у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.
  6. Увјерење о положеном стручном испиту.
  7. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је  положио  разлику дијела  испита  у складу  са  Правилником  о  полагању  стручног испита у школи.
  8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.
  9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.
  10. Љекарско увјерење о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.
  11. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,
  12. Увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, школа ће прибавити за изабраног кандидата службеним путем, а прије заснивања радног односа.
  13. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, кандидат је дужан доставити.
  14. Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

14.1  Увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску

заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

14.2  Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике

Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

14.3  Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту   о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико

се ради о кандидату из категорије борца.

 

Учесници конкурса су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју.

Уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве  на конкурс.

Тестирање кандидата ће се обавити у просторијама ЈУ Основне школе ,,Доситеј Обрадовић",  19. 01. 2024. године у 10:00 часова.

Пријаве са потребним документима доставити лично или путем поште на адресу: ЈУ 

Основна школа ,,Доситеј Обрадовић", Академика М. Бегића 1, 75247 Корај.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Вук Караџић"

Забрђе, Забрђе 57

тел.: 055/773-068; 772-463,

е-mail: о[email protected]

Број: 14/2024

Датум: 04.01.2024. године

 

На основу члана 125. став (1) и члана 152. став (3) тачка 16) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број: 81/2022), директор ЈУ Основне школе „Вук Караџић" Забрђе,  р а с п и с у ј е

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за упражњена радна мјеста

 

  1. Наставник биологије – 1 извршилац, 4 часа редовне наставе на одређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом, до повратка раднице са боловања.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених  Законом о раду (''Службени гласник Републике Српске'' број: 1/2016, 66/2018, 91/2021-Одлука УС и 119/2021) и посебних услова прописаних у члану 114. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' број: 81/2022), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број: 77/2009, 86/2010, 25/2014 и 76/2015). 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' број: 81/2022) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' број: 81/2022) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републик Српске", број: 74/23).

Уз пријаву на расписани конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

а) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

д) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

ђ) да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјетето, или малољетним лицем, што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити.

 

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став  (6) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/2022) и  одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/23) и то:

а) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у   којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних  академских струдија у одређеној области;

б) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

в) Увјерење о положеном стручном испиту;

г) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

д)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

ђ) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

е) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

а) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца; 
б) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида; 
в) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Дана 25.01.2024. године у 12.30 часова у просторијама ЈУ Основне школе "Вук Караџић" Забрђе, обавиће  се тест, а у 13.30 часова и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Школа ће, након прегледа достављене документације, списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената, не старија од 6 мјесеци и та документација  неће бити враћена кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Вук Караџић", Забрђе бр.57, 76330 Угљевик. 

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

 

INTER MCT " Д.О.О.

Ул. Дунавска бб, Бања Лука

Тел: 051/345-520,

fax: 324-852

е-mail: [email protected]

                                                                                              

ОГЛАС  за пријем у радни однос

Предузећу INTER MCT ДОО са сједиштем у Бања Луци, Дунавска бб које се бави трговином на велико алкохолним и безалкохолним пићима, потребни радници на радним мјестима:

 

  1. ПОСЛОВОЂА ПЈ БИЈЕЉИНА  (м)

     1- извршиоц

Услови за пријем у радни однос:

  • Поузданост,одговорнст;
  • Спремност за тимски рад;
  • Пожељно радно искуство;
  • Неопходно посједовање возачке дозволе Б категорије.

Оглас остаје отворен до попуне наведених радних мјеста.

Пријаву и CV слати путем  е – mail: [email protected]

Или на адресу: INTER MCTТ ДОО , Дунавска бб,  Бања Лука        

 

У Бања Луци 04.01.2024.године

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана