Svjesno gubljenje novca

Svjesno gubljenje novca
Marijana Miljić
24.11.2017 11:34

Privatnicima koji drže carinske terminale na zaradi odavno već zavidi i sama Uprava za indirektno oporezivanje BiH, kojoj ti privatnici uplaćuju određeni iznos novca.

Njihova zarada neprestano ide uzlaznom putanjom, a u proteklih jedanaest godina svoje račune podebljali su sa više od 158 miliona maraka, što je skoro na nivou prihoda koje je ubrala sama UIO od svojih, ali i privatnih terminala.

UIO ima svega 10 carinskih terminala, dok privatnici posjeduju tri puta više. Ova institucija nema novca da izgradi nove terminale, a po svemu sudeći to im ne dozvoljava ni vlast u BiH, jer ne izdvaja novac za te namjene.

Za sva moguća rasipništva novca ima, ali za te projekte nema. Gradnjom terminala u vlasništvu UIO povećali bi se iznosi na njenom računu, a dalje bi taj novac išao ka entitetima. Ali, kod nas se ne radi ništa što je u interesu zemlje i njenih građana, pa zašto bi onda gradili i terminale i ubirali novac koji bi dalje išao u razvoj. 

Pored toga, što ubiraju milione maraka na račun prevoznika, na privatnim terminalima ne libe se ni da im svako malo mijenjaju cjenovnike i proizvoljno naplaćuju svoje usluge. Tu se ne obaziru na odluku UIO, jer iskustva špeditera govore da naplaćuju za prostor od 50 do 60 maraka, a neko čak i više, iako odlukom je propisano da taj iznos treba da bude  manji za deset, odnosno 20 maraka.

Iskustva prevoznika govore i da pojedinim privatnicima  nije strano da svako malo izmisle neku novu uslugu koju su špediteri primorani da plaćaju. Taj novac stavljaju u svoje džepove i nikome ga i ne prikazuju. Time šalju jasnu poruku, a to je da imaju nekoga da im čuva leđa i da mogu da rade šta hoće. U svim sferama života u BiH je tako, pa zašto bi bili izuzeci poslovi na carinskim terminalima.

Apeli da se toj praksi stane u kraj, nisu urodili plodom. Obećanja od vlasti je bilo, kao i uvijek, ali su ona ostala samo na tome, kao i uvijek.

Poruku da nadležni treba da rade u korist zemlje i njenih građana i privrednika niko od vlasti ne želi da čuje. Zbog toga i dalje možemo očekivati da UIO ostaje bez miliona maraka, a da prevoznici plaćaju od terminala do terminala neku drugi, višu cijenu, ali i izmišljenu uslugu.

Kolumne Komentar dana

© Glas Srpske 2012 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica