Бањалучанину двије и по године робије за смрт суграђанке

Н.Т.
Бањалучанину двије и по године робије за смрт суграђанке

БАЊАЛУКА – Бањалучанин Живко Вуковић (79) осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на двије и по године затвора јер је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула Ј. Д. из Бањалуке.

Вуковић је осуђен за  угрожавање јавног саобраћаја, а суд му је изрекао и мјеру одузимања возачке дозволе у трајању од четири године. То вријеме почеће да се рачуна након правоснажности пресуде, а у то се не урачунава вријеме проведено у затвору.

Према пресуди ако он периоду док траје казна одузимања возачке буде управљао возилом суд ће ту мјеру замијенити затвором тако што ће за сваких шест мјесеци одредити мјесец дана затвора.

Према оптужници Вуковић је несрећу скривио 29. октобра 2022. године у близини ”АС Маркета” у Омладинској улици у Бањалуци када је возећи "ауди А4" налетио на пјешака Ј.Д. 

- Возилом је управљао у стању тешког пијанства, са концентрацијом алкохола у крви од 2,14 г/кг, те је возио недозвољеном брзином од 61 км/час на дионици пута где је брзина ограничена до 50 км/час. Оптужени није обратио пажњу на пјешака који се налазио на десној страни коловоза и већ започео прелазак улице с лијеву на десну страну - наведено је у оптужници.

Додаје се да је Вуковић био свјестан да возећи пијан може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност животе људи, али је пристао на наступање забрањене посљедице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана