Главић се није изјаснио о кривици за покушај убиства комшије

Јасмина Салопек
Главић се није изјаснио о кривици за покушај убиства комшије

БАЊАЛУКА – Изјашњење о кривици Стефана Главића (28) из Бањалуке кога терете за покушај убиства комшије Дејана Вишекруне, a које је било заказано за данас, одгођено је за петак јер се спис налази у Врховном суду Републике Српске.

Како сазнајемо, спис је пребачен у Врховни суд РС  након што се одбрана жалила на одлуку о притвору . 

Међутим, спис још није враћен поступајућем Окружном суду па је рочиште за изјашење  о кривици одгођено.

Главића оптужница терети да је 9. јанаура покушао да убије Вишекрну тако што га је ранио са два хица из пиштоља "ЦЗ999 шкорпион", након чега је позвао полицију и рекао:"Убио сам говедо, убио сам комшију у Љубачеву".
Оптужницу је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци. 

Главићу је, осим покушаја убиства,  на терет стављено и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја.
Како је наведено у оптужном акту,  све се десило у засеоку Ераци у Љубачеву код Бањалуке, а Главић и Вишекруна су, наводно, заједно били на прослави крсне славе код комшије и када су кренули кући дошло је до свађе која је окончана пуцњавом.

- Испред куће Е. Б. осумњичени Главић је након вербалне расправе са Вишекруном, из аутомобила “фолксваген тигуан” извадио пиштољ „ЦЗ 999 шкорпион“, за који није имао оружни лист и дозволу за држање. У намјери да га лиши живота  он је са удаљености од око четири метра испалио  више пројектила према Вишекруни - пише у оптужници.

Додаје се да је први метак је прошао изнад Вишекруне и он је из страха подигао руке, да би га други погодио у лијеву надлактицу, а трећи у грудни кош. Како се даље наводи оптужени је тиме Вишекруни нанио тешку повреду усљед које је он пао на пут уз јако крварење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана