Три и по мјесеца затвора за неовлаштено снимање!

СРНА
Три и по мјесеца затвора за неовлаштено снимање!

БРЧКО - Основни суд у Брчком неправоснажно је осудио на укупно три и по мјесеца затвора двојицу мушкараца чији су иницијали Г.Л. /39/ и А.Р. /32/ због неовлаштеног оптичког снимања интимног односа особе са сметњама у менталном развоју и његове партнерке.

Суд је донио неправоснажну пресуду након што су током главног претреса Тужилаштво и оптужени закључили споразуме о признању кривице, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

А.Р. је изречена казна затвора од два мјесеца, а оптуженом Г.Л. од мјесец и по дана.

Они су оптужени да су 2020. године у стану у којем са партнерком живи Н.С. употребом мобилног телефона, без њиховог пристанка, снимили њихов сексуални чин.

Како се наводи у оптужници, оптужени су их упућивали на начин на који ће имати полни однос, говорећи им да се опусте, истовремено их исмијавајући и извргавајући руглу.

Након снимања Н.С. и његове партнерке, која се иначе брине о њему као особи која није способна да брани своја права и интересе, оптужени су отишли из стана, а затим су цјелокупан снимак учинили доступним већем броју особа.

Интензивно поступајући на рјешавању случаја, Тужилаштво је у сарадњи с Полицијом дистрикта Брчко одмах открило и привело осумњичене, те спровело истрагу након чега је против њих убрзо подигло оптужницу за кривично дјело неовлаштено оптичко снимање.

Тужилаштво Брчко дистрикта доказало је кривицу ових мушкараца, те их процесуирало.

Изузев на одлуку о кривичној санкцији, странке у поступку ову пресуду могу побијати жалбом, наведено је у саопштењу. /крај/мак/дад

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана