Tri i po mjeseca zatvora za neovlašteno snimanje!

SRNA
Tri i po mjeseca zatvora za neovlašteno snimanje!

BRČKO - Osnovni sud u Brčkom nepravosnažno je osudio na ukupno tri i po mjeseca zatvora dvojicu muškaraca čiji su inicijali G.L. /39/ i A.R. /32/ zbog neovlaštenog optičkog snimanja intimnog odnosa osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju i njegove partnerke.

Sud je donio nepravosnažnu presudu nakon što su tokom glavnog pretresa Tužilaštvo i optuženi zaključili sporazume o priznanju krivice, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

A.R. je izrečena kazna zatvora od dva mjeseca, a optuženom G.L. od mjesec i po dana.

Oni su optuženi da su 2020. godine u stanu u kojem sa partnerkom živi N.S. upotrebom mobilnog telefona, bez njihovog pristanka, snimili njihov seksualni čin.

Kako se navodi u optužnici, optuženi su ih upućivali na način na koji će imati polni odnos, govoreći im da se opuste, istovremeno ih ismijavajući i izvrgavajući ruglu.

Nakon snimanja N.S. i njegove partnerke, koja se inače brine o njemu kao osobi koja nije sposobna da brani svoja prava i interese, optuženi su otišli iz stana, a zatim su cjelokupan snimak učinili dostupnim većem broju osoba.

Intenzivno postupajući na rješavanju slučaja, Tužilaštvo je u saradnji s Policijom distrikta Brčko odmah otkrilo i privelo osumnjičene, te sprovelo istragu nakon čega je protiv njih ubrzo podiglo optužnicu za krivično djelo neovlašteno optičko snimanje.

Tužilaštvo Brčko distrikta dokazalo je krivicu ovih muškaraca, te ih procesuiralo.

Izuzev na odluku o krivičnoj sankciji, stranke u postupku ovu presudu mogu pobijati žalbom, navedeno je u saopštenju. /kraj/mak/dad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana