Banjalučaninu dvije i po godine robije za smrt sugrađanke

N.T.
Banjalučaninu dvije i po godine robije za smrt sugrađanke

BANjALUKA – Banjalučanin Živko Vuković (79) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije i po godine zatvora jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula J. D. iz Banjaluke.

Vuković je osuđen za  ugrožavanje javnog saobraćaja, a sud mu je izrekao i mjeru oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od četiri godine. To vrijeme počeće da se računa nakon pravosnažnosti presude, a u to se ne uračunava vrijeme provedeno u zatvoru.

Prema presudi ako on periodu dok traje kazna oduzimanja vozačke bude upravljao vozilom sud će tu mjeru zamijeniti zatvorom tako što će za svakih šest mjeseci odrediti mjesec dana zatvora.

Prema optužnici Vuković je nesreću skrivio 29. oktobra 2022. godine u blizini ”AS Marketa” u Omladinskoj ulici u Banjaluci kada je vozeći "audi A4" naletio na pješaka J.D. 

- Vozilom je upravljao u stanju teškog pijanstva, sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,14 g/kg, te je vozio nedozvoljenom brzinom od 61 km/čas na dionici puta gde je brzina ograničena do 50 km/čas. Optuženi nije obratio pažnju na pješaka koji se nalazio na desnoj strani kolovoza i već započeo prelazak ulice s lijevu na desnu stranu - navedeno je u optužnici.

Dodaje se da je Vuković bio svjestan da vozeći pijan može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi, ali je pristao na nastupanje zabranjene posljedice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana