За измирење старе девизне штедње обвезнице у износу од 10.290.916 КМ

Срна
За измирење старе девизне штедње обвезнице у износу од 10.290.916 КМ

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске донијела је на данашњој сједници одлуку о деветој емисији обвезница Српске за измирење обавеза по основу верификованих рачуна старе девизне штедње у износу од 10.290.916 КМ.

То представља неисплаћени износ верификованих обавеза по основу рачуна старе девизне штедње након готовинске исплате, за штедише који су верификацију рачуна старе девизне штедње извршиле од 3. новембра прошле до 5. марта ове године, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Датум емисије је 30. јул, рок доспијећа пет година од дана емисије, каматна стопа је фиксна 2,5 одсто годишње и рачуна се на остатак главнице уз примјену линеарног модела обрачуна камате.

На сједници је донесена и одлука о готовинској исплати средстава за измирење обавеза по основу верификованих рачуна старе девизне штедње у сврху измирења дуга Републике Српске по основу верификованих рачуна старе девизне штедње.

По тој одлуци Српска ће извршити готовинску исплату до 2.000 КМ за сваког појединачно верификованог штедишу који је остварио право на готовинску исплату, у складу са Законом о измирењу обавеза по основу рачуна старе девизне штедње, а који је верификацију обавио у периоду од 3. новембра прошле до 5. марта ове године.

Укупан износ готовинске исплате за 523 штедише које су оствариле право на готовинску исплату је 856.015 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана