Za izmirenje stare devizne štednje obveznice u iznosu od 10.290.916 KM

Srna
Za izmirenje stare devizne štednje obveznice u iznosu od 10.290.916 KM

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici odluku o devetoj emisiji obveznica Srpske za izmirenje obaveza po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje u iznosu od 10.290.916 KM.

To predstavlja neisplaćeni iznos verifikovanih obaveza po osnovu računa stare devizne štednje nakon gotovinske isplate, za štediše koji su verifikaciju računa stare devizne štednje izvršile od 3. novembra prošle do 5. marta ove godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Datum emisije je 30. jul, rok dospijeća pet godina od dana emisije, kamatna stopa je fiksna 2,5 odsto godišnje i računa se na ostatak glavnice uz primjenu linearnog modela obračuna kamate.

Na sjednici je donesena i odluka o gotovinskoj isplati sredstava za izmirenje obaveza po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje u svrhu izmirenja duga Republike Srpske po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje.

Po toj odluci Srpska će izvršiti gotovinsku isplatu do 2.000 KM za svakog pojedinačno verifikovanog štedišu koji je ostvario pravo na gotovinsku isplatu, u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, a koji je verifikaciju obavio u periodu od 3. novembra prošle do 5. marta ove godine.

Ukupan iznos gotovinske isplate za 523 štediše koje su ostvarile pravo na gotovinsku isplatu je 856.015 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana