UniCredit прелази на Mastercard Touch картице приступачне за слијепе и слабовиде особе

Г.С.
UniCredit прелази на Mastercard Touch картице приступачне за слијепе и слабовиде особе

UniCredit, у склопу партнерства са картичном кућом Mastercard, унапређује све своје дебитне, кредитне и pre-paid платне картице те почиње са употребом Mastercard Touch картица, које су дизајниране и израђене на начин да буду приступачне за слијепе и слабовиде особе.

Картице са овом новом функцијом тренутно су доступне у Италији и постепено ће, у току 2024. године, бити представљене свим клијентима UniCredit Групе, у 12 земаља у којима Група послује, укључујући око 20 милиона картица.

Дизајн Mastercard Touch картица заснован је на систему бочних уреза који помажу потрошачима да од свих картица које посједују идентификују своју UniCredit платну картицу само на основу додира. Овакав дизајн картице помаже корисницима са оштећеним видом да лакше препознају своју платну картицу те им омогућава да буду самостални приликом кориштења картице за плаћања путем интернета или на продајним мјестима.

У цијелој Европи, према поцјенама, има преко 30 милиона слијепих и слабовидих особа, а у просјеку 1 од 30 становника Европе доживи губитак вида.

Инклузија је саставни дио UniCreditове културе и друштвене стратегије, а ова иницијатива указује на посвећеност банке његовању инклузивнијег друштва без препрека.

У складу са UniCreditовим ESG принципима, картица је направљена од рециклираног ПВЦ материјала, при чему је на сваком производу утиснут Mastercardов беџ одрживости, којим се потврђује акредитованост картица када је у питању одрживост.

Алберто Паломби, директор сектора Групних рјешења за плаћања у оквиру UniCredit Групе, рекао је: „UniCredit и Mastercard су чврсто фокусирани на будућност. Наше партнерство, које комбинује UniCredit мрежу европских банака и иновације, са Mastercardовом експертизом у картичном плаћању, омогућава нам да пружимо једноставно, беспријекорно искуство за све наше клијенте које је такође инклузивно и које је развијено поштујући принципе одрживости. Оснаживање наших заједница значи осигурати да сви имају приступ финансијским услугама које су им потребне. Због тога са задовољством најављујемо интеграцију уреза у наше картице за слијепе и слабовиде клијенте, које су такође израђене од сертификованих одрживих материјала. Банке имају кључну улогу у обликовању бољег свијета, а ово је још један начин на који желимо показати нашим клијентима да смо ту да их подржимо."

„Инклузија јесте у сржи Mastercardових вриједности, а Mastercard Touch картице представљају примјер наше посвећености стандардима када су у питању платне картице, промовишући инклузивност. Одушевљени смо што радимо са партнером као што је UniCredit, како бисмо пружили рјешења усмјерена на потрошаче која побољшавају доступност за све." рекао је Марк Барнетт, предсједник, Mastercard Europe.

Више о Mastercard Touch Cart™ картици прочитајте овдје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана