UniCredit prelazi na Mastercard Touch kartice pristupačne za slijepe i slabovide osobe

G.S.
UniCredit prelazi na Mastercard Touch kartice pristupačne za slijepe i slabovide osobe

UniCredit, u sklopu partnerstva sa kartičnom kućom Mastercard, unapređuje sve svoje debitne, kreditne i pre-paid platne kartice te počinje sa upotrebom Mastercard Touch kartica, koje su dizajnirane i izrađene na način da budu pristupačne za slijepe i slabovide osobe.

Kartice sa ovom novom funkcijom trenutno su dostupne u Italiji i postepeno će, u toku 2024. godine, biti predstavljene svim klijentima UniCredit Grupe, u 12 zemalja u kojima Grupa posluje, uključujući oko 20 miliona kartica.

Dizajn Mastercard Touch kartica zasnovan je na sistemu bočnih ureza koji pomažu potrošačima da od svih kartica koje posjeduju identifikuju svoju UniCredit platnu karticu samo na osnovu dodira. Ovakav dizajn kartice pomaže korisnicima sa oštećenim vidom da lakše prepoznaju svoju platnu karticu te im omogućava da budu samostalni prilikom korištenja kartice za plaćanja putem interneta ili na prodajnim mjestima.

U cijeloj Evropi, prema pocjenama, ima preko 30 miliona slijepih i slabovidih osoba, a u prosjeku 1 od 30 stanovnika Evrope doživi gubitak vida.

Inkluzija je sastavni dio UniCreditove kulture i društvene strategije, a ova inicijativa ukazuje na posvećenost banke njegovanju inkluzivnijeg društva bez prepreka.

U skladu sa UniCreditovim ESG principima, kartica je napravljena od recikliranog PVC materijala, pri čemu je na svakom proizvodu utisnut Mastercardov bedž održivosti, kojim se potvrđuje akreditovanost kartica kada je u pitanju održivost.

Alberto Palombi, direktor sektora Grupnih rješenja za plaćanja u okviru UniCredit Grupe, rekao je: „UniCredit i Mastercard su čvrsto fokusirani na budućnost. Naše partnerstvo, koje kombinuje UniCredit mrežu evropskih banaka i inovacije, sa Mastercardovom ekspertizom u kartičnom plaćanju, omogućava nam da pružimo jednostavno, besprijekorno iskustvo za sve naše klijente koje je takođe inkluzivno i koje je razvijeno poštujući principe održivosti. Osnaživanje naših zajednica znači osigurati da svi imaju pristup finansijskim uslugama koje su im potrebne. Zbog toga sa zadovoljstvom najavljujemo integraciju ureza u naše kartice za slijepe i slabovide klijente, koje su takođe izrađene od sertifikovanih održivih materijala. Banke imaju ključnu ulogu u oblikovanju boljeg svijeta, a ovo je još jedan način na koji želimo pokazati našim klijentima da smo tu da ih podržimo."

„Inkluzija jeste u srži Mastercardovih vrijednosti, a Mastercard Touch kartice predstavljaju primjer naše posvećenosti standardima kada su u pitanju platne kartice, promovišući inkluzivnost. Oduševljeni smo što radimo sa partnerom kao što je UniCredit, kako bismo pružili rješenja usmjerena na potrošače koja poboljšavaju dostupnost za sve." rekao je Mark Barnett, predsjednik, Mastercard Europe.

Više o Mastercard Touch Cart™ kartici pročitajte ovdje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana