У Бањалуци "Иност младих 2024", учествује 500 излагача

Срна
У Бањалуци "Иност младих 2024", учествује 500 излагача

У Бањалуци ће данас бити отворена 26. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2024" на којој учествује 500 излагача, ученика основних и средњих школа, студената, иноватора и организација из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Русије.

Посјетиоци ће моћи да виде више од 400 експоната, а манифестацију ће отворити помоћник министра за научнотехнолошки развој Републике Српске Зоран Бјелајац.

Манифестација, која ће бити отворена у Дому омладине, трајаће до четвртка, 25. априла, када је предвиђена додјела награда и проглашење побједника.

Током манифестације у Ректорату Универзитета у Бањалуци планирана је промоција књиге инжењера Милана Божића "Пупинови патенти и његова филозофија", а биће представљена и Дигитална платформа иновација Републике Српске.

Међународну изложбу "Иност младих 2024" организују Савез иноватора Републике Српске и Удружења иноватора града Бањалука.

Главни покровитељи су Влада Републике Српске и град Бањалука, а док су остали покровитељи "Супернова", Привредна комора Републике Српске, Градска развојна агенција, Дом омладине, "Крајина клас" и "Витинка".

Отварање изложбе планирано је у 11.00 часова, а изјаве за медије у 10.50 часова, када ће се обратити представници Владе Републике Српске, Савеза иноватора Српске и града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана