U Banjaluci "Inost mladih 2024", učestvuje 500 izlagača

Srna
U Banjaluci "Inost mladih 2024", učestvuje 500 izlagača

U Banjaluci će danas biti otvorena 26. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2024" na kojoj učestvuje 500 izlagača, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, inovatora i organizacija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Rusije.

Posjetioci će moći da vide više od 400 eksponata, a manifestaciju će otvoriti pomoćnik ministra za naučnotehnološki razvoj Republike Srpske Zoran Bjelajac.

Manifestacija, koja će biti otvorena u Domu omladine, trajaće do četvrtka, 25. aprila, kada je predviđena dodjela nagrada i proglašenje pobjednika.

Tokom manifestacije u Rektoratu Univerziteta u Banjaluci planirana je promocija knjige inženjera Milana Božića "Pupinovi patenti i njegova filozofija", a biće predstavljena i Digitalna platforma inovacija Republike Srpske.

Međunarodnu izložbu "Inost mladih 2024" organizuju Savez inovatora Republike Srpske i Udruženja inovatora grada Banjaluka.

Glavni pokrovitelji su Vlada Republike Srpske i grad Banjaluka, a dok su ostali pokrovitelji "Supernova", Privredna komora Republike Srpske, Gradska razvojna agencija, Dom omladine, "Krajina klas" i "Vitinka".

Otvaranje izložbe planirano je u 11.00 časova, a izjave za medije u 10.50 časova, kada će se obratiti predstavnici Vlade Republike Srpske, Saveza inovatora Srpske i grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana