Вуковић: Искористити буђење свјетске привреде

Срна
Вуковић: Искористити буђење свјетске привреде

САРАЈЕВО - Привреда БиХ мора да искористи прилику коју пружа буђење свјетске привреде након прошлогодишњег успоравања због пандемије вируса корона, сматра потпредсједник Спољнотрговинске коморе (СТК) БиХ Вјекослав Вуковић.

"У првих шест мјесеци ове године металска индустрија у БиХ остварила повећање извоза за 44,55 одсто у односу на исти период прошле године", рекао је Вуковић и истакао да посебно радује податак да је извоз металске и електроиндустрије БиХ већи за 15 одсто него у претпандемијској 2019. годину.

Констатујући да напретка има, Вуковић је за загребачки "Вечерњи лист" издање за БиХ, рекао да треба помоћи привредницима у отклањању свих препрека повећању извоза, истовремено ослушкујући потребе и кретања на свјетском тржишту.

Он је истакао да привреда БиХ не може пратити кретања на свјетском тржишту без раста броја вакцинисаних, чиме се смањује ризик од преношења вируса корона и повећава безбједност пословања.

Вуковић подсјећа да је СТК међу првима, у складу с потребама привреде, организовала масовне одласке на вакцинације у Србију.

"Сад вакцина има довољно у БиХ и не постоји више ниједан изговор због којег се не бисмо заштитили од заразе или барем ублажили посљедице те тако, осим бриге о властитом здрављу, показали и бригу о привреди, од које сви живимо", каже Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана