Ускоро почиње извоз меса у Турску

Срна
Ускоро почиње извоз меса у Турску

САРАЈЕВО - Фирма “Тарекс”, која послује у оквиру турске Уније пољопривредних кредитних задруга, обавиће извоз 3.000 тона меса из БиХ у Турску, а почетак је планиран већ у овом мјесецу.

Директор “Тарекса” Адем Татли рекао да се већ овог мјесеца планира почети са извозом меса, напомињући да ће што прије бити завршен извоз уговорене квоте меса у Турску за ову годину.

Он је навео да је ова фирма, чија је главна дјелатност сточарство, основана прије двије седмице у БиХ, додавши да ће радити и на другим пројектима у пољопривредном сектору.

“Нећемо се бавити само извозом меса у Турску. Планирамо да пољопривредницима у БиХ подијелимо крупну стоку, овдје обавимо клање и потом месо извеземо у Турску”, рекао је Татли за агенцију “Анадолија”.

Он је истакао да се пројекат спроводи у сарадњи са Савјетом министара и Зират банком.

“Крупну стоку ћемо дистрибуисати пољопривредницима у БиХ. Тренутни циљ нам је 15.000 грла. Ова крупна стока неће бити извезена само у Турску, него можда и у Европу”, рекао је Татли.

Он је истакао да пољопривредне кредитне задруге, у оквиру којих дјелује ова фирма, послују и у другим земљама, као што су Иран, Катар, Кина и Бугарска.

Према његовим ријечима, пољопривредне кредитне задруге имају 1.700 филијала у укупно 17 регија са буџетом од седам милијарди евра, те да под њиховим окриљем послује укупно 14 фирми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана