Uskoro počinje izvoz mesa u Tursku

Srna
Uskoro počinje izvoz mesa u Tursku

SARAJEVO - Firma “Tareks”, koja posluje u okviru turske Unije poljoprivrednih kreditnih zadruga, obaviće izvoz 3.000 tona mesa iz BiH u Tursku, a početak je planiran već u ovom mjesecu.

Direktor “Tareksa” Adem Tatli rekao da se već ovog mjeseca planira početi sa izvozom mesa, napominjući da će što prije biti završen izvoz ugovorene kvote mesa u Tursku za ovu godinu.

On je naveo da je ova firma, čija je glavna djelatnost stočarstvo, osnovana prije dvije sedmice u BiH, dodavši da će raditi i na drugim projektima u poljoprivrednom sektoru.

“Nećemo se baviti samo izvozom mesa u Tursku. Planiramo da poljoprivrednicima u BiH podijelimo krupnu stoku, ovdje obavimo klanje i potom meso izvezemo u Tursku”, rekao je Tatli za agenciju “Anadolija”.

On je istakao da se projekat sprovodi u saradnji sa Savjetom ministara i Zirat bankom.

“Krupnu stoku ćemo distribuisati poljoprivrednicima u BiH. Trenutni cilj nam je 15.000 grla. Ova krupna stoka neće biti izvezena samo u Tursku, nego možda i u Evropu”, rekao je Tatli.

On je istakao da poljoprivredne kreditne zadruge, u okviru kojih djeluje ova firma, posluju i u drugim zemljama, kao što su Iran, Katar, Kina i Bugarska.

Prema njegovim riječima, poljoprivredne kreditne zadruge imaju 1.700 filijala u ukupno 17 regija sa budžetom od sedam milijardi evra, te da pod njihovim okriljem posluje ukupno 14 firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana