У априлу забиљежен раст промета за 1,7 одсто

Srna
Foto: Ilustracija

САРАЈЕВО- Укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у априлу, посматран у текућим цијенама, остварио је раст од 1,7 одсто у односу на претходни мјесец.

Раст промета од 5,3 одсто остварен је у трговини прехрамбеним производима, односно храном, пићем и дуванским производима, а промет непрехрамбеним производима раст од 0,05 одсто, подаци су Агенције за статистику БиХ.

Посматрано у сталним цијенама, укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у априлу већи је за 3,5 одсто у односу на март.

Раст промета од пет одсто остварен је у трговини прехрамбеним производима, а непрехрамбеним производима раст од 3,9 одсто.

Укупан промет трговине на мало у БиХ, посматран у текућим цијенама, у априлу већи је за 11,5 одсто у односу на исти мјесец прошле године.

У априлу ове, у односу на исти мјесец лани, промет прехрамбеним производима већи је за 26,7 одсто, а непрехрамбеним производима за 9,2 одсто.

Посматрано у сталним цијенама, укупан промет трговине на мало у четвртом мјесецу остварио је раст од 15,4 одсто, у односу на исти мјесец претходне године.

Промет прехрамбеним производима остварио је раст од 16,6 одсто, а непрехрамбеним производима раст од 21,9 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана