U aprilu zabilježen rast prometa za 1,7 odsto

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u aprilu, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od 1,7 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Rast prometa od 5,3 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, a promet neprehrambenim proizvodima rast od 0,05 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u aprilu veći je za 3,5 odsto u odnosu na mart.

Rast prometa od pet odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a neprehrambenim proizvodima rast od 3,9 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u aprilu veći je za 11,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U aprilu ove, u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima veći je za 26,7 odsto, a neprehrambenim proizvodima za 9,2 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u četvrtom mjesecu ostvario je rast od 15,4 odsto, u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 16,6 odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 21,9 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana