Штандови у Новом Саду пречица до пословних партнера

Милијана Латиновић
Штандови у Новом Саду пречица до пословних партнера

НОВИ САД - Највећа и најзначајнија смотра аграра у централној и југоисточној Европи отвара своја врата, а уз привреднике са свих континената на заједничком штанду у Новом Саду асортиман својих производа представиће и предузећа из Српске, с циљем што боље промоције те склапања нових и јачања постојећих партнерстава.

Наступ домаћих привредника на 88. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, који ће бити отворен данас (субота), традиционално организује Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ.

- На заједничком штанду, површине 100 метара квадратних, директно ће се представити шест привредних друштава и то “Дестилација” Теслић, “Младегс Пак” Прњавор, “Сава Семберија” Бијељина, “Фармавит” Љубиње, “Вива оффице хоме” Бањалука, “Дионис Љубнича” - “Винарија Пајић” Брчко и Групација органских произвођача Републике Српске, док ће каталозима бити представљено више од 50 компанија - навели су у Привредној комори.

За домаће привреднике ово је јединствена прилика да преставе плодове свога рада и започну неке нове послове.

Директор предузећа “Сава Семберија” из Бијељине Стево Филиповић рекао је за “Глас Српске” да је привредницима подршка Привредне коморе посебно у вријеме пандемије од изузетног значаја у смислу превазилажења потешкоћа у пословању, а захваљујући њеном ангажману домаћи привредници имају прилику да се представе на репрезентативној манифестацији.

- Новосадски сајам је лига шампиона у овом сектору и изузетна прилика да представимо асортиман својих производа, од традиционалних попут ђувеча, ајвара, пинђура, џема од купине и шипурка, до посебне линије за дијабетичаре - истакао је Филиповић.

Квалитетне производе од бијелог лука на сајму ће представити предузеће “Фармавит” из Љубиња, које дио свог асортимана већ пласира у Шведску и Њемачку и планира освајање нових тржишта.

- Представићемо маринаде од бијелог лука и остале производе. Имамо дистрибутера робе у Србији и већ смо заступљени тамо. Сајам је прилика за склапање нових познанстава и послова. Тек развијамо бизнис, али увелико планирамо излазак и на друга тржишта - рекао је директор предузећа “Фармавит” Петар Пешут.

Новосадски сајам окупља све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду из 60 земаља са свих континената. Осим тога, на овој манифестацији презентују се и најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, примјена науке у пољопривреди, изложбе органске хране, као и оне са ознакама географског поријекла, најсавременија пољопривредна механизација, производи и услуге из најудаљенијих крајева свијета, а земља партнер је Чешка. Сајам ће трајати до 24. септембра. Посјетиоци који су вакцинисани треба да на улазу покажу дигитални зелени сертификат, односно потврду о вакцинацији, док они који нису вакцинисани могу да уђу у круг сајма уз потврду да су прележали “ковид” или да имају негативан антигенски или ПЦР тест.

Сусрети

У сарадњи са Привредном комором Војводине, Привредна комора РС организује и округли сто на тему “Унапређење привредних односа АП Војводине и Републике Српске”. Осим тога биће одржани и билатерални сусрети привредника у оквиру Европске мреже предузетништва, а чији је један од коорганизатора Привредна комора Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана