ATOS BANK и МУП РС представили први видео у низу на тему безбједности клијената

Г.С.
ATOS BANK и МУП РС представили први видео у низу на тему безбједности клијената

Једно од основних начела ATOS Банке је безбједност и заштита клијената, те се својим континуираним напорима годинама уназад труди да заштиту података клијената подигну на ниво стратешке функције.

„Из тог разлога заједно са Министарством унутрашњих послова већ мјесецима радимо на подизању свијести о сигурности клијената и њихових података, те  представљамо први едукативни видео у низу којим желимо да укажемо на злоупотребу података путем SMS порука. Smishing (скраћено од "SMS phishing") је облик преваре у којем нападачи користе SMS поруке како би преварили људе и добили њихове личне податке попут бројева кредитних картица или других осјетљивих података. С обзиром на то да је ова врста преваре све чешћа, ATOS BANK у сарадњи са Муп-ом РС представља видео који приказује како препознати смисхинг, те како се заштитити од њега и сачувати своје личне и финансијске податке од потенцијалних превара овог типа" саопштили су овим поводом из Службе маркетинга и комуникација ATOS BANK.

На овај начин ATOS BANK жели да своје клијенте и остале грађане подсјети да воде рачуна о безбједности својих података, те да се достављам својим личних података излажу крађи идентитета и злоупотреби од стране криминалних лица и група.

Из Банке наглашавају да од својих клијената ATOS BANK а.д. Бања Лука никада није и неће тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке, електронском поштом, телефоном, SMS порукама и сличним каналима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана