Позитивни одјеци прве конференције “Ја, предузетник”: Кроз нове контакте до сарадње

Јана Кезић
Позитивни одјеци прве конференције “Ја, предузетник”: Кроз нове контакте до сарадње

БАЊАЛУКА - Најуспјешнији предузетници из Српске и Србије подијелили су, у оквиру конференције “Ја, предузетник”, своја знања, искуства и животне приче са млађим генерацијама, а акценат је био стављен на то како да унаприједе своје бизнисе, али и себе лично.

У оквиру ове конференције, која је одржана у Бањалуци, на панел дискусијама и предавањима, а под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, 85 учесника је имало прилику да слуша како су данас успјешни предузетници правили прве кораке у бизнису.

Директор маркетинга конференције Анита Пратљачич истакла је за “Глас Српске” да су презадовољни одзивом учесника и да је конференција

овог типа потребна Бањалуци.

- Видели смо да постоји интересовање и потреба за оваквим садржајем и умрежавањем предузетника. Сигурно ћемо доћи и наредне године - рекла је Пратљачичева. Објаснила је да циљ није био само да поједини људи пренесу своја знања и искуства, него да се сви који дођу на конференцију упознају и да на крају остваре контакте и почну да сарађују.

Један од учесника конференције био је и директор Друштва за факторинг “Биг фактор” Драган Ињац, чија фирма постоји од прошле године, а који има жељу да посао додатно унаприједи.

- Учешће на конференцији нам је свакако значајно, јер смо упознали успјешне људе, остварили нове контакте, али и стекли прилике за сарадњу - рекао је  Ињац.

Своја искуства са полазницима конференције дијелили су и представници неких од најуспјешнијих домаћих предузећа.

- Кључан је предан и константан рад, стално унапређење, нова знања, помјерање граница, али и преиспитивање, те постављање питања зашто је нешто тако -  казао је предсједник Управе “Инфинитџ Интернатионал Гроуп” из Бањалуке Бојан Вујић.

С друге старне, бизнис консултант Драгана Ђермановић каже да три ствари дефинишу да ли ће доћи до успјеха и истиче да она то зове “дор формула”.

- Д као дисциплина, дакле колико сте заиста посвећени ономе што радите. Друго је О или околина, они са којима сте, са којима радите, који утичу на ваше мисли и инспиришу вас, су они који ће утицати на то колико ћете остварити свој потенцијал. И на крају Р је радозналост, радо знајте, радо учите, радо спознајте и онда радите то што знате - рекла је Ђермановићева.

Пројекат “Ја, предузетник” лани је у Србији проглашен за националног побједника ЕЕПА награде за промоцију предузетништва, коју додјељује Европска комисија на нивоу цијеле Европе.

Регионални искорак

Организатор овог догађаја и оснивач платформе “Ја, предузетник” Ђорђе Петровић каже да је конференција први пут одржана ван граница Србије.

- Кроз наш петогодишњи рад формирана је “Фејсбук” група са више од 50.000 људи, од којих је значајан дио из региона и Републике Српске. Они су изразили огромну жељу да чују приче успешних предузетника, да уче од њих, на њиховим грешкама које су правили, тако да смо одлучили да направимо овај регионални искорак, и да ова прва конференција у Бањалуци буде наша почетна тачка ван Србије - рекао је Петровић, који је и сам предузетник и води успјешне компаније у Србији и Холандији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана