Pozitivni odjeci prve konferencije “Ja, preduzetnik”: Kroz nove kontakte do saradnje

Jana Kezić
Pozitivni odjeci prve konferencije “Ja, preduzetnik”: Kroz nove kontakte do saradnje

BANjALUKA - Najuspješniji preduzetnici iz Srpske i Srbije podijelili su, u okviru konferencije “Ja, preduzetnik”, svoja znanja, iskustva i životne priče sa mlađim generacijama, a akcenat je bio stavljen na to kako da unaprijede svoje biznise, ali i sebe lično.

U okviru ove konferencije, koja je održana u Banjaluci, na panel diskusijama i predavanjima, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, 85 učesnika je imalo priliku da sluša kako su danas uspješni preduzetnici pravili prve korake u biznisu.

Direktor marketinga konferencije Anita Pratljačič istakla je za “Glas Srpske” da su prezadovoljni odzivom učesnika i da je konferencija

ovog tipa potrebna Banjaluci.

- Videli smo da postoji interesovanje i potreba za ovakvim sadržajem i umrežavanjem preduzetnika. Sigurno ćemo doći i naredne godine - rekla je Pratljačičeva. Objasnila je da cilj nije bio samo da pojedini ljudi prenesu svoja znanja i iskustva, nego da se svi koji dođu na konferenciju upoznaju i da na kraju ostvare kontakte i počnu da sarađuju.

Jedan od učesnika konferencije bio je i direktor Društva za faktoring “Big faktor” Dragan Injac, čija firma postoji od prošle godine, a koji ima želju da posao dodatno unaprijedi.

- Učešće na konferenciji nam je svakako značajno, jer smo upoznali uspješne ljude, ostvarili nove kontakte, ali i stekli prilike za saradnju - rekao je  Injac.

Svoja iskustva sa polaznicima konferencije dijelili su i predstavnici nekih od najuspješnijih domaćih preduzeća.

- Ključan je predan i konstantan rad, stalno unapređenje, nova znanja, pomjeranje granica, ali i preispitivanje, te postavljanje pitanja zašto je nešto tako -  kazao je predsjednik Uprave “Infinitdž International Group” iz Banjaluke Bojan Vujić.

S druge starne, biznis konsultant Dragana Đermanović kaže da tri stvari definišu da li će doći do uspjeha i ističe da ona to zove “dor formula”.

- D kao disciplina, dakle koliko ste zaista posvećeni onome što radite. Drugo je O ili okolina, oni sa kojima ste, sa kojima radite, koji utiču na vaše misli i inspirišu vas, su oni koji će uticati na to koliko ćete ostvariti svoj potencijal. I na kraju R je radoznalost, rado znajte, rado učite, rado spoznajte i onda radite to što znate - rekla je Đermanovićeva.

Projekat “Ja, preduzetnik” lani je u Srbiji proglašen za nacionalnog pobjednika EEPA nagrade za promociju preduzetništva, koju dodjeljuje Evropska komisija na nivou cijele Evrope.

Regionalni iskorak

Organizator ovog događaja i osnivač platforme “Ja, preduzetnik” Đorđe Petrović kaže da je konferencija prvi put održana van granica Srbije.

- Kroz naš petogodišnji rad formirana je “Fejsbuk” grupa sa više od 50.000 ljudi, od kojih je značajan dio iz regiona i Republike Srpske. Oni su izrazili ogromnu želju da čuju priče uspešnih preduzetnika, da uče od njih, na njihovim greškama koje su pravili, tako da smo odlučili da napravimo ovaj regionalni iskorak, i da ova prva konferencija u Banjaluci bude naša početna tačka van Srbije - rekao je Petrović, koji je i sam preduzetnik i vodi uspješne kompanije u Srbiji i Holandiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana