Нова фабрика чоколаде магнет за инвеститоре

Тањуг
Нова фабрика чоколаде магнет за инвеститоре

НОВИ САД - У Новом Саду ниче највећа и најмодернија фабрика у Европи компаније Бери Калебоут која је водећи светски произвођач висококвалитетних чоколада и производа од какаа, изјавио је данас главни извршни директор Бари Калебоут групе Антоан де Сент-Африк, а према речима војвођанских званичника она ће бити и магнет и привлачна снага за нове инвеститоре.

"Фабрика у Новом Саду биће највећа инвестиција групе у последњих десет година и износице 50 милиона евра", рекао је Сент-Африк на свечаности полагања "чоколадног" камена темељца на којој је оценио и да је данашњи дан посебан и због магнитуде инвестиција.

Сент-Африк је рекао да жели да Бари Калебоут инспирише све да раде за њих, купују сировине и производе и тако шире компанијску пасију према чоколади.

Председник покрајинске владе Игор Мировић оценио је да је инвестиција Бари Калебоут групе важан сигнал за инвеститоре да су и Нови Сад и Војводина и Србија најбоље место за улагање.

Инвестиција од 50 милиона евра и 100 радних места је сигнал за све који га јос нису видели, рекао је Мировић који је подсетио са је за последњие три године 40 страних компанија инвестирало пола милијарде евра у Војводини, што јасно говори добрим условима за пословање.

Мировић је рекао да је циљ да у Војводини незапосленост достигне историјски минимум из 1979. године, када је било 45.000 незапослених.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор рекао је да постоје различита мерила успеха политике, али да су инвестиције ипак најбоља потврда успеха.

Са аспекта инвестиција били смо успешни, а самим тим и у креирању правног амбијента и политике стабилности.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да се данас снови претварају у планове, запарложене парцеле у најмодерније фабрике.

Данасња инвестиција употпуњује све што је рађено и мења крвну слику економске снаге града, рекао је Вучевић.

Он је додао да ће, захваљујући и тој инвестицији, град добијати вртиће, ђаци бесплатне књиге и постати још упечатљивија европска престоница културе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана