Nova fabrika čokolade magnet za investitore

Tanjug
Nova fabrika čokolade magnet za investitore

NOVI SAD - U Novom Sadu niče najveća i najmodernija fabrika u Evropi kompanije Beri Kalebout koja je vodeći svetski proizvođač visokokvalitetnih čokolada i proizvoda od kakaa, izjavio je danas glavni izvršni direktor Bari Kalebout grupe Antoan de Sent-Afrik, a prema rečima vojvođanskih zvaničnika ona će biti i magnet i privlačna snaga za nove investitore.

"Fabrika u Novom Sadu biće najveća investicija grupe u poslednjih deset godina i iznosice 50 miliona evra", rekao je Sent-Afrik na svečanosti polaganja "čokoladnog" kamena temeljca na kojoj je ocenio i da je današnji dan poseban i zbog magnitude investicija.

Sent-Afrik je rekao da želi da Bari Kalebout inspiriše sve da rade za njih, kupuju sirovine i proizvode i tako šire kompanijsku pasiju prema čokoladi.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je da je investicija Bari Kalebout grupe važan signal za investitore da su i Novi Sad i Vojvodina i Srbija najbolje mesto za ulaganje.

Investicija od 50 miliona evra i 100 radnih mesta je signal za sve koji ga jos nisu videli, rekao je Mirović koji je podsetio sa je za poslednjie tri godine 40 stranih kompanija investiralo pola milijarde evra u Vojvodini, što jasno govori dobrim uslovima za poslovanje.

Mirović je rekao da je cilj da u Vojvodini nezaposlenost dostigne istorijski minimum iz 1979. godine, kada je bilo 45.000 nezaposlenih.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da postoje različita merila uspeha politike, ali da su investicije ipak najbolja potvrda uspeha.

Sa aspekta investicija bili smo uspešni, a samim tim i u kreiranju pravnog ambijenta i politike stabilnosti.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se danas snovi pretvaraju u planove, zaparložene parcele u najmodernije fabrike.

Danasnja investicija upotpunjuje sve što je rađeno i menja krvnu sliku ekonomske snage grada, rekao je Vučević.

On je dodao da će, zahvaljujući i toj investiciji, grad dobijati vrtiće, đaci besplatne knjige i postati još upečatljivija evropska prestonica kulture.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana