Маричић и Дамјановић: Унаприједити размјену информација у пореским поступцима

Срна
Маричић и Дамјановић: Унаприједити размјену информација у пореским поступцима

БАЊАЛУКА - Пореска управа Републике Српске и Управа прихода и царина Црне Горе ће у будућем периоду интензивирати међусобну сарадњу у области директних пореза, која ће се првенствено односити на унапређење размјене информација и искустава у пореским поступцима.

На данашњем састанку у Бањалуци директора Пореске управе Републике Српске Горана Маричића и вршиоца дужности директора Управе прихода и царина Црне Горе Александра Дамјановића истакнута је опредијељеност за реализацију заједничких пројеката у будућности, попут организације заједничких обука, студијских посјета, са циљем потпуније размјене искустава.

Маричић је упознао Дамјановића о резултатима рада Пореске управе Српске, достигнутом нивоу пореске дисциплине, као и о достигнућима на пољу дигитализације у Пореској управи Српске, односно о свим електронским услугама које су уведене са циљем да се пореским обвезницима у Српској олакша и поједностави извршење њихових пореских обавеза, саопштено је из Пореске управе Српске.

Маричић и Дамјановић разговарали су и о актуелним темама попут утицаја пандемије вируса корона на рад пореских администрација, као и на посљедице пандемије на економије Републике Српске и Црне Горе.

Маричић је оцијенио да је посјета делегације Управе прихода и царина Црне Горе веома важна јер је унапређење сарадње и међусобна размјена искустава вишеструко корисно за бољи рад институција.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана