Maričić i Damjanović: Unaprijediti razmjenu informacija u poreskim postupcima

Srna
Maričić i Damjanović: Unaprijediti razmjenu informacija u poreskim postupcima

BANjALUKA - Poreska uprava Republike Srpske i Uprava prihoda i carina Crne Gore će u budućem periodu intenzivirati međusobnu saradnju u oblasti direktnih poreza, koja će se prvenstveno odnositi na unapređenje razmjene informacija i iskustava u poreskim postupcima.

Na današnjem sastanku u Banjaluci direktora Poreske uprave Republike Srpske Gorana Maričića i vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore Aleksandra Damjanovića istaknuta je opredijeljenost za realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti, poput organizacije zajedničkih obuka, studijskih posjeta, sa ciljem potpunije razmjene iskustava.

Maričić je upoznao Damjanovića o rezultatima rada Poreske uprave Srpske, dostignutom nivou poreske discipline, kao i o dostignućima na polju digitalizacije u Poreskoj upravi Srpske, odnosno o svim elektronskim uslugama koje su uvedene sa ciljem da se poreskim obveznicima u Srpskoj olakša i pojednostavi izvršenje njihovih poreskih obaveza, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

Maričić i Damjanović razgovarali su i o aktuelnim temama poput uticaja pandemije virusa korona na rad poreskih administracija, kao i na posljedice pandemije na ekonomije Republike Srpske i Crne Gore.

Maričić je ocijenio da je posjeta delegacije Uprave prihoda i carina Crne Gore veoma važna jer je unapređenje saradnje i međusobna razmjena iskustava višestruko korisno za bolji rad institucija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana