“Гдје љубав станује” побрала симпатије на фестивалу "Мали композитор - Бањалука 2019”

Илијана Божић
“Гдје љубав станује” побрала симпатије на фестивалу "Мали композитор - Бањалука 2019”

БАЊАЛУКА - Композиција “Гдје љубав станује” у извођењу Марије Томић из Лопара проглашена је за најбољу на 13. фестивалу дјечијег музичког стваралаштва “Мали композитор - Бањалука 2019”.

Другу награду на манифестацији која се традиционално одржава на Међународни дан дјетета - 20. новембра освојила је пјесма “Сањајмо”, коју је извела Ана Милица Чупић из Добоја, док је трећа награда припала композицији “Ко пита не скита” у извођењу Асје Ђакић из Брчког.

Публика је прво мјесто додијелила Јосипи Крајини из Усоре.

Концертна дворана Банског двора у Бањалуци у сриједу увече била је испуњена посебном енергијом, а сјајну атмосферу централне фестивалске вечере употпунило је 14 композиција талентованих малих композитора, текстописаца и извођача из цијеле БиХ.

Директор фестивала Младен Матовић нагласио је да је “Мали композитор” у потпуности оправдао епитет јединствене културно-образовне манифестације која уско повезује просвјету и културу. 

- Као једини фестивал за дјецу са упориштем у званичном наставном плану и програму за основну школу и ове године је остварен захваљујући упорности и сарадњи више од 40 музичких педагога, што му даје посебан педагошко-едукативни карактер и стручни кредибилитет - рекао је Матовић. Он је истакао да је у протеклих 13 година фестивал препознао више од 200 талентоване дјеце из читаве БиХ, омогућивши пуну афирмацију њихових музичких и литерарних креација, те рад са најбољим музичким педагозима региона. 

- Основни циљ фестивала је афирмација самосталног дјечијег и литерарног стваралаштва, те мотивација и подстицање дјеце на даљи рад - истакао је Матовић.

Извршни продуцент фестивала Санела Бабић нагласила је да се “Мали композитор” већ годинама бави и специфичним облицима инклузије дјеце и њихових породица, те да је УНИЦЕФ и ове године био партнер фестивала, у оквиру којег је обиљежена 30. годишњица од усвајања Конвенције о правима дјетета, која се обиљежава под мотом “Слушај дијете”.

Манифестација је најзначајнији годишњи пројекат Удружења “Арт Пулс”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана