“Gdje ljubav stanuje” pobrala simpatije na festivalu "Mali kompozitor - Banjaluka 2019”

Ilijana Božić
“Gdje ljubav stanuje” pobrala simpatije na festivalu "Mali kompozitor - Banjaluka 2019”

BANjALUKA - Kompozicija “Gdje ljubav stanuje” u izvođenju Marije Tomić iz Lopara proglašena je za najbolju na 13. festivalu dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor - Banjaluka 2019”.

Drugu nagradu na manifestaciji koja se tradicionalno održava na Međunarodni dan djeteta - 20. novembra osvojila je pjesma “Sanjajmo”, koju je izvela Ana Milica Čupić iz Doboja, dok je treća nagrada pripala kompoziciji “Ko pita ne skita” u izvođenju Asje Đakić iz Brčkog.

Publika je prvo mjesto dodijelila Josipi Krajini iz Usore.

Koncertna dvorana Banskog dvora u Banjaluci u srijedu uveče bila je ispunjena posebnom energijom, a sjajnu atmosferu centralne festivalske večere upotpunilo je 14 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz cijele BiH.

Direktor festivala Mladen Matović naglasio je da je “Mali kompozitor” u potpunosti opravdao epitet jedinstvene kulturno-obrazovne manifestacije koja usko povezuje prosvjetu i kulturu. 

- Kao jedini festival za djecu sa uporištem u zvaničnom nastavnom planu i programu za osnovnu školu i ove godine je ostvaren zahvaljujući upornosti i saradnji više od 40 muzičkih pedagoga, što mu daje poseban pedagoško-edukativni karakter i stručni kredibilitet - rekao je Matović. On je istakao da je u proteklih 13 godina festival prepoznao više od 200 talentovane djece iz čitave BiH, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim muzičkim pedagozima regiona. 

- Osnovni cilj festivala je afirmacija samostalnog dječijeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad - istakao je Matović.

Izvršni producent festivala Sanela Babić naglasila je da se “Mali kompozitor” već godinama bavi i specifičnim oblicima inkluzije djece i njihovih porodica, te da je UNICEF i ove godine bio partner festivala, u okviru kojeg je obilježena 30. godišnjica od usvajanja Konvencije o pravima djeteta, koja se obilježava pod motom “Slušaj dijete”.

Manifestacija je najznačajniji godišnji projekat Udruženja “Art Puls”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana