Суд наредио привођење разбојника

Небојша Томашевић
Суд наредио привођење разбојника

Бањалука - Бањалучки Окружни суд издао је наредбу за принудно довођење оптуженог Ратомира Вожнија (38) из Бањалуке јер се није појавио на суђењу за разбојништво.

Он ће на основу те наредбе принудно бити доведен на сљедеће заказано рочиште у јануару. На суђење није стигао ни његов суграђанин Милан Малић (25) који је у међувремену завршио у притвору због другог кривичног дјела.

Осим Вожнија и Малића у овом случају оптужени су још Јован Гаврић (26) из Градишке и Бањалучанин Џенан Јузбашић (29).

Предсједник судског вијећа које суди оптуженој четворци Пане Гаврић истакао је да је суђење бити одгођено за 17. јануар. Скренуо је пажњу браниоцу Малића да је требало раније да обавијести Суд да је његов брањеник у притвору.

Према оптужници Јован Гаврић и остали 24. јуна 2014. године напали су и претукли Александра К. и његовог брата Његоша К. којег су нечим  уболи у груди у бањалучкој улици Мише Ступара.

Том приликом  од Александра су отели торбицу с личним документима 100 марака и кључеве од "мерцедеса". У оптужници се наводи да је тог дана Александру први пришао Јован Гаврић и од њега затражио да му да новац, а када је он то одбио ударио га је песницом у главу.

Тада се у тучу укључио и Малић и ударио Александра који је некако успио да позове брата Његоша да му помогне да се одбрани. Чим је Његош стигао Гаврић га је ударио у главу, а затим су се у батинање укључили Јузбашић и Малић, а неко од нападача га је оштрим предметом убо у груди. Након тога су разбојници отели торбицу од Александра и побјегли. Његош је тада задобио тешке повреде опасне по живот од којих се касније опоравио. Већина оптужених од раније је позната по кривичним дјелима, а Јузбашић се налази на издржавању затворске казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана