Ћулибрку девет година робије: Крао дрва па убио власника шуме

Небојша Томашевић
Ћулибрку девет година робије: Крао дрва па убио власника шуме

ДОБОЈ - Окружни суд у Добоју осудио је Милана Ћулибрка (23) на девет година робије због убиства Марка Мишића (68) из насеља Брезици код Дервенте, саопштио је овај суд наводећи иницијале.

Ђулибрк је Мишића лани ударио трактором и затим претукао са малољетником Н.Ј, те је несрећни човјек након мјесец дана подлегао од повреда.

Према пресуди, Ћулбрк је 12. октобра 2023. године, око 19 часова, заједно са малољетним Н.Ј. исјекао огревно дрво на парцели непознатог власника које је превозио трактором. Када су дрва извозили на некатегорисани макадамски пут звани „пут амбуланта Перко“, Мишић је стао испред трактора у намјери да их заустави.

-Осумњичени М.Ћ. је у намјери да оштећеног лиши живота кренуо трактором на оштећеног. Предњим дијелом трактора ударио је жртву која је пала на земљу, након чега је малољетни Н.Ј. узео комад дрвета, те му задао неколико удараца у предјелу главе и тијела – грудног коша. Потом му је задао неколико удараца ногом у предјелу тијела. Затим је оптужени сишао са трактора, те га и он тукао ногама по тијелу – пише у пресуди.

Несрећни човјек  је задобио тешку повреду у виду крвних подлива на горњој предњој лијевој страни прсишта, лијевом рамену, лијевој надлактици и бочној страни прсног коша лијево, те прелом од другог-седмог ребра лијевог прсишта, двије раздерне ране на тјемену главе лијево, те прелом свода и базе лубање тјемено сљепоочно лијево, те крварење на десној полуци мозга.

Од тих повреда је 14. новембра 2023. године, преминуо у болници “Др Јосип Бенчевић” у Славонском Броду.

Овом неправоснажном пресудом, у изречену казну затвора оптуженом је урачунато вријеме проведено у притвору, и то од д 13. октобра 2023. године од 15 часова.

Њему је продужен притвор који може трајати до правоснажности пресуде, а најдуже док не протекне вријеме трајања казне изречене у првостепеној пресуди.

-Од оптуженог М.Ћ. су одузети предмети употријебљени за извршење кривичног дјела и то трактор без кабине и без регистарских ознака, власништво Д.Ћ. – пише у пресуди.

Оптужени је овом пресудом ослобођен од обавезе плаћања трошкова кривичног поступка и они падају на терет буџетских средстава Републике Српске. У овом случају оштећена Л.М. са имовинскоправним захтјевом упућена је на парнични поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана