За бољи раст косе: Један витамин је чудотворан за изглед длаке

ГС
Foto: Илустрација

Познати трихолог Хелен Риви подијелила је савјете које сматра неопходним за бољи раст косе, а посебно је истакла један витамин.

“Витамин Ц је важан за све у тијелу, али једна ствар која је значајна за косу је да витамин Ц помаже тијелу да апсорбује гвожђе”, објаснила је трихолог. Гвожђе је један од најважнијих хранљивих састојака на који се треба фокусирати када је у питању раст косе.

“Многи људи имају недостатак гвожђа, тако да је важно обратити пажњу на овај минерал када је ријеч о расту косе”, наводи она.

Такође, витамин Ц помаже у производњи колагена у вашој кожи. Наш организам производи проколаген комбинујући 2 амино киселине – глицин и пролин. За овај процес потребан је витамин Ц. Витамин Ц промовише здравље косе, смањује губитак косе и побољшава раст косе. Недостатак витамина Ц такође може довести до суве косе и испуцалих врхова.

Дакле, витамин Ц пружа свеобухватну подршку и кожи и коси – али морате бити сигурни да уносите довољно, јер ваше тијело не производи само витамин Ц. Како бисте били сигурни да у ваше тијело уносите путем исхране довољно витамина Ц, конзумирајте сљедеће намирнице: цитурси (поморанџе, киви, лимун, грејпфрут, паприка, јагоде, парадајз, купусасто поврће ( броколи, прокељ, купус, карфиол), црне рибизле, кромпир…

Витамин Ц је важан за здравље и раст косе, а уколико анализе крви укажу на мањак витамина Ц, у консултацији са љекаром можете узимати и одговарајуће суплементе витамина Ц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана