Трикови за скидање килограма

GS
Foto: Ilustracija

Није згорег придржавати се малих трикова који ће се исплатити на дуже стазе, односно који могу учинити да увијек изгледамо лијепо и да имамо контролу над килограмима.

1. Њушкајте воће

Вјерује се да ако с времена на вријеме њушкате банану, јабуку или пеперминт, рјеђе осјећате глад. Једно истраживање, спроведено на 3000 волонтера, показало је да су они који су добили задатак да њуше воће, мање осјећали глад. Тако су и лакше губили килограме. Трик је у том да преварите мозак, који "мисли" да ви уствари једете, а не само њушкате, пише лифепрессмагазин.цом

2. Огледало

Окачите огледало преко пута мјеста на којем сједите када једете. Једна студија је показала да једење пред огледалом смањује жељу за храном и да људи на тај начин поједу трећину мање него иначе. Највјероватније је да огледало дјелује као подсјетник – тјера вас да мислите на свој циљ.

3. Плаво

Да ли сте примјетили да ћете у ријетко ком ресторану видјети плаву боју као доминантну? Вјеровали или не, плава боја је прави убица апетита. Зато, ако желите "топити" килограме служите храну у плавим тањирима, облачите плаву одјећу док једете, користите плаве столњаке, ставите плаво цвијеће на сто. Али, с друге стране, избјегавајте црвену, жуту и наранџасту, јер имају супротан ефекат.

4. Фотографишите

Многима није било јасно зашто је постало тако популарно да фотографишете храну и постављате је на друштвене мреже путем Инстаграма. Сада то можда и има неког смисла. Наиме, ако редовно фотографишете оброке и прегледавате те слике, озбиљније ћете приступати одабиру хране, бираћете здравије и мање оброке.

5. Вежите се

Ово није неки фетиш или настраност, иако може тако звучати на прву. Ово је трик који упражњавају Францускиње. Наиме, када иду на ручак или вечеру оне вежу врпцу око стомака, испод одјеће, да би пазиле на стомак и да би их подсјећала на то да се боље суздржавају од примамљивих сластица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана