Trikovi za skidanje kilograma

GS
Foto: Ilustracija

Nije zgoreg pridržavati se malih trikova koji će se isplatiti na duže staze, odnosno koji mogu učiniti da uvijek izgledamo lijepo i da imamo kontrolu nad kilogramima.

1. Njuškajte voće

Vjeruje se da ako s vremena na vrijeme njuškate bananu, jabuku ili pepermint, rjeđe osjećate glad. Jedno istraživanje, sprovedeno na 3000 volontera, pokazalo je da su oni koji su dobili zadatak da njuše voće, manje osjećali glad. Tako su i lakše gubili kilograme. Trik je u tom da prevarite mozak, koji "misli" da vi ustvari jedete, a ne samo njuškate, piše lifepressmagazin.com

2. Ogledalo

Okačite ogledalo preko puta mjesta na kojem sjedite kada jedete. Jedna studija je pokazala da jedenje pred ogledalom smanjuje želju za hranom i da ljudi na taj način pojedu trećinu manje nego inače. Najvjerovatnije je da ogledalo djeluje kao podsjetnik – tjera vas da mislite na svoj cilj.

3. Plavo

Da li ste primjetili da ćete u rijetko kom restoranu vidjeti plavu boju kao dominantnu? Vjerovali ili ne, plava boja je pravi ubica apetita. Zato, ako želite "topiti" kilograme služite hranu u plavim tanjirima, oblačite plavu odjeću dok jedete, koristite plave stolnjake, stavite plavo cvijeće na sto. Ali, s druge strane, izbjegavajte crvenu, žutu i narandžastu, jer imaju suprotan efekat.

4. Fotografišite

Mnogima nije bilo jasno zašto je postalo tako popularno da fotografišete hranu i postavljate je na društvene mreže putem Instagrama. Sada to možda i ima nekog smisla. Naime, ako redovno fotografišete obroke i pregledavate te slike, ozbiljnije ćete pristupati odabiru hrane, biraćete zdravije i manje obroke.

5. Vežite se

Ovo nije neki fetiš ili nastranost, iako može tako zvučati na prvu. Ovo je trik koji upražnjavaju Francuskinje. Naime, kada idu na ručak ili večeru one vežu vrpcu oko stomaka, ispod odjeće, da bi pazile na stomak i da bi ih podsjećala na to da se bolje suzdržavaju od primamljivih slastica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana